Під час несення служби на пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач» у кімнаті співбесіди старший зміни прикордонних нарядів доповів начальнику відділення інспекторів прикордонної служби про те, що водії пасажирських автобусів марки ЮТОНГ без відповідних дозвільних документів намагаються перетнути пункт пропуску через державний кордон. Тоді ж до вищевказаного кабінету прибув громадянин Російської Федерації , який повідомив, що бажає разом із своїм другом здійснити перетин у розпал коронавірусу без дозвільних документів. Після того показав на власному мобільному телефоні комбінацію цифр «50000» та повідомив, що надасть вказану суму російськими рублями. Тоді ж покинув приміщення…

Старший лейтенант негайно звернувся до правоохоронних органів та в подальшому діяв під їх контролем. В подальшому громадянин Російської Федерації надав старшому лейтенанту кошти у розмірі 50 тис. рублів. Дії обвинуваченого кваліфіковано як надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища.

18 травня 2020 року між прокурором військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону укладено угоду про визнання винуватості. Відповідно до неї прокурор та обвинувачений дійшли згоди щодо формулювання підозри. Останній зобов`язався під час судового розгляду у повному обсязі визнати свою винуватість у вчиненні даного злочину, сприяти розгляду даного кримінального провадження.

В результаті Могилів-Подільський міськрайонний суд визнав росіянина винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 600 (шістсот) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень.

Валентина Лісова