Тим більше, що новий губернатор не ховався від преси та бомонду області та вже за годину до офіціозу вільно спілкувався зі всіма на східцях та у коридорах влади. Тому ми одразу запитали Сергія Борзова та його дружину — народну депутатку від Вінниччини про емоції, переїзд із столиці в рідне місто та долю Вінниці як столиці Поділля…

– Що відчуваєте? Хвилювання є?

– Звичайно, є, але це хвилювання від великого об’єму наступної роботи, скоріш за все, — зазначив Сергій.

Ірина Борзова була більш багатослівна:

– Я дуже хвилююсь, тому що це велика відповідаль­ність. Я розумію, що нас, нашу родину, очікує попереду. Розумію, що ми не будемо бачитися, тому що я все ж таки у Києві. В мене пленарні засідання, робота в комітеті. 14-й округ: Жмеринський, Літинський, Тиврівський та Барський райо­ни. Троє дітей. Тому зрозуміло, що хвилююсь, але вірю в краще.

– Які перші кроки на посаді голови ОДА?

– Я зможу навести лад там, де його давно не було. По кадрах будемо судити з ефективності кожного працівника і будемо визначатися вже в ході спільної роботи.

Ірина та Сергій в день призначення

– Вам не здається, що нашу Вінницю «зливають»? Може, це помста така, що, більшість таких владних інститутів зараз переїжджають до Хмельницького?

— Я тільки вчора ввечері з Києва приїхав у Вінницю. І до Хмельницького не збираюсь. Бо Вінниця — моє рідне місто, і я патріот Вінниці. Тому буду відстоювати, щоб все залишилось у Вінниці…

Вже на 4-му поверсі на представленні Сергія Борзова по обличчях вінницьких нардепів, голови обласної ради та армії обласних чиновників було видно емоції, страх, розчарування та радість від цієї кадрової зміни!

Бо в цю мить кожен думав про своє — посаду, пенсію, вибори, дружні стосунки чи давні конфлікти із «SS Борзовим», як вже охрестили нового губернатора після його планів жорсткого скорочення роздутого штату Вінницької ОДА.

До речі, на церемонії представлення були 10 мерів міст області, народні депутати Лариса Білозір із величезним букетом троянд, Петро Юрчишин, Микола Кучер, Геннадій Вацак, Анатолій Драбовський, Максим Пашковський і Олег Мейдич. Також були присутні представники духовенства від ПЦУ і МП…

– Кабінетним губернатором не буду! У мене мало часу — всього 6 міся­ців. Тому буду в полі, на дорозі, в лі­карні… Діяти будемо швидко і ефективно, — заявив у своєму першому зверненні до громади області Сер­гій Борзов.

А перший заступник голови Офісу Президента України, що представляв Борзова, був здивований 19 червня кількістю преси та увагою до цієї події у Вінниці.

Чому 13 перших кроків С. Борзова налякали чиновників області. Які вони – читайте тут.

Фото Сергія ХІМІЧА