Коли я заявила про службові махінації київського керівництва і звернулася до правоохоронців з конкретними документами, то чомусь кримінальне провадження відкрили проти мене. Терміново призначили виконувача обов‘язків, забрали печатку…

Тепер уже відкрито роблять те, проти чого я боролася. Перспективне державне підприємство знищують. А на нашу родючу землю поклав око високопоставлений київський чиновник. Його посада дозволяє в обхід закону за безцінь приватизувати півтисячі гектарів найкращих вінницьких чорноземів. Якщо люди промовчать, а місцева влада усунеться від вирішення цієї проблеми, то громада стане ще біднішою, бо гроші з цих земель потечуть в кишеню чергового варяга.

Щоб не повторюватись, хочу оприлюднити ще два цікавих документа. В самий пік продажу черешні, коли навіть на ринку у Вінниці ціна за кілограм ягоди доходила до 250 гривень, теперішній в. о. директора Немирівської селекційно дослідної станції відпускає фізичним особам продукцію в середньому по 20 грн. за кілограм. Про що засвідчують наведені документи. Лише за якихось чотири кілометри від міського ринку купується кимось по смішній ціні сортова черешня і тут же реалізовується за ціною в десять разів більшою. А державне підприємство продовжує накопичувати борги. І зверніть увагу на вагу відпущеної СДС черешні. Добрий господар зі свого саду збирає їх більше, ніж ДП зібрало з десятків гектарів, де росте більше сотні сортів добірної черешні. Нічим не гіршої, а може, й кращої, як Мелітопольська. І з сортами теж не зовсім зрозуміла історія. Який це четвертий сорт по 11 гривень? Отже, лише на цих двох оборудках державна Немирівська СДС втратила щонайменше 150000 гривень. Ще кілька таких гешефтів і державне підприємство точно стане банкрутом і піде з молотка. І приноситиме мільйони київському чиновнику, а не громаді Немирова.

Якщо навіть і розпаюють ці землі, то відразу ж заберуть на 50 років в оренду за копійки. Або перед тим усіх позвільняють, щоб і не питали за паї.

Оксана Мадонова-Пушкар,
директор Вінницької філії ДП «ЦСЕНСМ», яку намагаються незаконно звільнити