Земляки, жителі поки що існуючого Ямпільського району Вінницької області! Демонструю вам багатозначний політичний знімок.
Офіційно це називалося зустріччю народного депутата, від 16 виборчого округу, – Геннадія Вацака з виборцями. Насправді це було щось зовсім інше. Вагоміше. Серйозніше. Називайте його, як хочете, але, на мій погляд, це не зустріч з виборцями народного депутата. Таких малочисельних зустрічей, з таким високим начальством, на Ямпільщині ще не було, за моєї пам”яті, ніколи.
Навіть пані Майорова збирає більші аудиторії в себе в кабінеті, то що вже говорити про пана Комара, пані Ганну Сінчак, пана Гаджука (місцеві знають про кого я кажу, хто вони такі…).
Коли до нас на округ приїздили нардепи роду Калетників, приміром, – тріщали від багатолюддя зали РДА, районного БК. А тут…, самі бачите… Це скромна, але комфортна, сесійна зала Ямпільської міської ради. Тут все є що треба для чесного підрахунку голосів, для чесної реєстрації депутатів. (Не те, що там – в райраді, котру, ніяк не діждуся, коли її вже нарешті розженуть. Там і підрахунок голосів, і реєстрація депутатів відбувається “на глазок” таких, як пані Людмила Кінзерська. А ви розумієте, що це таке… Коли такі особи підраховують голоси…). Тут, в цьому залі, зовсім по-іншому. Тут не колгосп імені Леніна с. Великої Кісниці, на чолі з головою Григорієм Калетником – тут – 21 століття! Самі бачите на знімку.

Але, як би там не було – це зібрання мені чомусь нагадало Святу вечерю. Після якої, як відомо з Біблії, дуже швидко почався процес РОЗП”ЯТТЯ.
Цю жменьку людей, звісно, порівняти з 12 Апостолами я не можу. Вони грішники, як і та трійця, що в президії, як ви і я. Бо ми всі від грішників – Адама і Єви. Але що їм буде не мед зовсім скоро – не сумніваюся.

На початку зустрічі народний депутат Вацак, як ділова людина, сказав найголовніше – він бачить головою Ямпільської ОТГ – теперішнього Ямпільського міського голову від партії “Укроп” пана Анатолія Юрченка. Ви все зрозуміли?..
Ось чому серед цієї “таємної вечері” не було і не могло бути так званих головних претендентів на папаху голови майбутньої величезної, як сучасний Ямпільський район” – ОТГ. Навіть Ганни Сінчак і Людмили Кінзерської небуло! То що вже казати про голову районної ради, екс-начальника міліції часів Януковича – Сергія Гаджука, екс-голову районної організації партії регіонів – Анатолія Комара. Не переступали поріг цієї зустрічі: Ямпільський районний військовий комісар, начальник сучасної Ямпільської поліції, командування місцевих прикордонників, нацгвардійців. Із сільських голів, здається, був лиш Безводнівський бо йому потрібно було вициганити у пана Вацака грейдера на ремонт дороги від Безводного до Дзигівки. І він з цим завданням справився…

Не будемо зараз розглагольствувати, що сказав нардеп про “наболілі” питання присутніх. Кому, що дав чи пообіцяв.

Нам, думаючим людям, зараз варто затямити головне – підвалини цієї майбутньої величезної ОТГ оці ось, що на знімку, люди не закладали. Її планували і реалізовують зараз зовсім інші особи – для себе і під себе, на догоду тим хто замовляє музику цим “артистам”… І їм дуже боляче, що якісь Могилівчани знову вознамірилися позбавити їх смачного пирога, котрий вони так довго, так хитромудро печуть тут – на межі проросійського Придністров”я і напівокупованої Молдови. Хіба не нахаби? Може й нахаби. Але це святе нахабство, на мій погляд.

На мій погляд велика історична місія Могилева-Подільського, головна, можна сказати, – полягає в тому, що їх мафія виявилася, на щастя, сильнішою від Ямпільської районної, прикритої з Москви. І вона, вже два скликання підряд, не дозволила пропхатися від 16 виборчого округу в парламент дуже знаковим, дуже проросійським силам. Тому я ратую за цю Могилівську мафію і зараз. Бажаю їй щастя і здоров”я. Щоб вона і на цей раз показала всім агентам, адептам москальні тут – дірочку від бублика, а не перемогу на наступних місцевих виборах. Бо для мене, як і для вас, сподіваюся, Україна понад усе. Ось в чому була головна суть цієї “таємної вечері” серед білого дня в Ямпільській міській раді. Амінь.