Загострилася ситуація у місті Бар. Обурені барчани вийшли на мітинг, де вимагали від влади відремонтувати вулицю Шевченка. Потік вантажівок не тільки руйнує і без того убиту й аварійну дорогу, але й заважає людям відпочивати. Дорога вже 40 років не бачила ремонту, “страждає” через великогабаритний транспорт, який у сезон збору зерна та ягід пос­тійно їздить і вдень і вночі, й ще більше “розбиває” вулицю. Зараз розпочався збір урожаю, і терпець урвався! Мешканці вулиці Шевченка перекрили дорогу і не пропустили транспорт.

– У нас вже будинки розсуваються. Хто нам буде компенсувати кошти на ремонт? – скаржилися мешканці. Вони щороку змушені витрачати шалені гроші на ремонт житла, бо все руйнується.

Три роки барчани постійно пишуть листи до міської ради з проханням зробити капітальний ремонт дороги і поставити знак заборони проїзду великих вантажівок. Три тижні тому люди чесно попередили міську владу про свій протест. Але їх не почули…

І тільки згодом до мітингувальників прибув міський голова Артур Цицюрський, депутати та поліція. Пообіцяли провести ремонт і запросили усіх на сесію. Дорогу розблокували. Але коли ж чекати обі­цяного ремонту багатостраждальної вулиці?

– Проєкт рішення до того часу вже був готовий, і я озвучив його мешканцям вулиці, – розповідає Артур Цицюрський. — Але багатьом дуже хотілося більше потрапити в кадр, аніж почути, що я кажу. Ця вулиця справді зруйнована. Це частина об’їзної, і поточним ямковим ремонтом тут вже не обійдешся. Наша пропозиція – обмежити тут пересування вантажівок знаками, провести поточний ремонт (на це витратимо приблизно 500 тисяч гривень), щоб можна було проїжджати легковому транспорту та бусам, а вантажівки пустити через територію цукрового заводу і кагатні поля — 450 метрів не дуже рівної дороги, але головне — не по головах людям. Відразу ж ухвалили рішення про виготовлення проєктної документації на капітальний ремонт. Ми все це пояснили людям. Таке рішення найбільш оптимальне і влаштувало всіх.

Між тим, як порахували фахівці, на капітальний ремонт знадобиться майже 4 мільйони гривень, плюс час на виготовлення проєктно-кошторисної документації, проведення тендерів та інших процедур. Тому до кінця року про ремонт вулиці Шевченка у Бару можна і не мріяти.

Ілона ВАЛЬТЕР