Що це — спроба публічного приниження чи загострення нового конфлікту? Нагадуємо, що в 2014 році підрозділи чеченців одними з перших зайшли в Слов’янськ і стали воювати з Україною та її ЗС.

Кадиров захотів вибачень від Зеленського за відео дворічної давнини.

Кадирова обурили вибачення Зеленського перед мусульманами. Глава Чечні Рамзан Кадиров звернувся до Президента України Володимира Зеленського і закликав того «визначитися зі своєю позицією і підтвердити вибачення» через відео студії «Квартал 95», яке його образило. Про це Кадиров повідомив в Telegram. Так, Кадиров опублікував уривок з інтерв’ю Зеленського Дмитру Гордону дворічної давнини. У ньому той вибачається перед мусульманами за своїх колег, які показали нарізку відео з Кадировим, що плаче, в шоу «Квартал 95».

18 липня голова Чечні написав, що подивився це відео. За версією Кадирова, на ньому Зеленський «після прийнятих вибачень намагається щось з себе зобразити, викрутитися, вивернутися, намагається підняти себе». «Вам доведеться твердо визначитися зі своєю позицією і підтвердити свої вибачення. Якщо ж ні, то вам доведеться відповісти переді мною не як перед главою республіки, а як перед сином першого президента Чеченської республіки, героя Росії Ахмата-Хаджі Кадирова, пам’ять якого ви образили!» — написав Кадиров.

Читайте також: «Чеченці пам’ятають образи». Кадиров згадав двох убитих в Європі опозиційних блогерів РФ. «Я син загиблого батька, піхотинець великого лідера Володимира Путіна, захисник свого народу. Виберіть і ви, Володимире Олександровичу, найбільш відповідний для себе статус, визначтеся нарешті з тим, хто ви є. Ви нечесні й ви верткі не тільки у своїх словах, але і в передвиборчих обіцянках. Обі­цяли покласти край війні, але продовжуєте справу свого попередника Порошенка», — вважає Кадиров. Також він закликав Зеленського зателефонувати Володимиру Путіну і оголосити йому про «закінчення цієї громадянської війни на Сході України».