Ситуація не покращується вже роки. Є жертви і потерпілі.

Про хроніку гарячих подій навколо багатостраждального Кирнасівського цукрозаводу у Тульчинському районі розпо­віли місцеві жителі, які 12 років захищають підприємство від знищення.

– 14 липня відбулась робоча зустріч із Сергієм Здітовецьким, першим заступником голови Вінницької ОДА. Ми просили його зайняти державницьку позицію, підтримувати громаду, а не рейдерів. Адже вони полюють за металобрухтом, порушуючи насамперед ст. 13 і ст. 41 Конституції України. І їх ніхто не взмозі спинити! – обурювались кирнасівчани. – Зранку 15 липня до заводу прибули близько сотні озброєних поліцейських із різних спецпідрозділів поліції. Вони зустрічались індивідуально з нашими активістами, погрожували, залякували їх. Та люди не відступали і продовжували охороняти заводські прохідні.

12 років кирнасівчани захищають рідний завод

Коли у Кирнасівку приїхали журналісти і оператори з телестудії, горе-власники втекли, сховались від них, нічого не хотіли розповідати, не пред’явили ніяких документів. Як тут не засумніватись у їхньому праві власності і загалом у легітимності купівлі-продажу Кирнасівського цукрозаводу?

– У п’ятницю, 17 липня, люди блокували всі заїзди на територію заводу, – продовжила Ганна Супрун, голова ініціативної групи кирнасівчан. – І тут двоє із рейдерів напали на мене, скрутили руки, кинули у чагарник з криком: “Відріжемо голову, хату спалимо!” Так само вчинили з іншим активістом. Ми двічі телефонували на 102, поки нарешті поліція зреагувала.

Цього ж дня інвестор, який планує викупити Кирнасівський цукрозавод і частково відновити виробництво, повідомив нам, що так звані власники заломили ціну, які вдвічі перевищує реальну вартість підприємства. А його переговори з Ларисою Білозір, народним депутатом України по Тульчинському округу, поки що виявились безрезультатними.

Ми звертаємось до патріотичних сил Вінниччини — відгукніться! Невже ви не чуєте біль і страждання простих людей? 12 років ми захищаємо рідний завод, три місяці поспіль охороняємо його вдень і вночі, сам-на-сам перед рейдерами, озброєною поліцією. Стоїмо на смерть! Допоможіть нам! Чому нас не захищає поліція та закон, новопризначений губернатор? Невже всіх купили?

Редакція готова вислухати й інші думки щодо ситуації на Кирнасівському заводі.