Сніжана Чубенко — особливий адвокат, котра виконує історичну місію. Вона захищає в судах інтереси релігійних громад, котрі переходять до Православної Церкви України.

З моменту отримання Томосу вона веде у судах 40 громад у Вінницькій області та інших регіонах, зокрема на Одещині. Всього було відкрито близько 49 проваджень. Тому й не дивно, що вона стала дуже незручною особою для прихильників «руського православ’я». Зав’язалася юридична війна. Кілька разів її намагалися усунути від роботи, скаржилися, просили навіть притягнути до кримінальної відпо­відальності. Скаржилися і погрожували газеті «33-й канал», котра висвітлює усі події, що відбуваються у громадах ПЦУ. Та Бог завжди на боці правди. Кілька днів тому Сніжана Чубенко отримала ще одну перемогу, про яку вона розпові­ла на своїй сторінці у Фейсбук.

«Одними з перших і чи не найчисельніших громад, котрі перейшли до новоствореної Православної Церкви України, стали громади Вінниччини, які почали переходити слідом за своїм ар­хієреєм Симеоном. Проте не все так просто. Прихильники РПЦ розпочали низку судових процесів з оскарження рішень зборів громад щодо переходу до ПЦУ та реєстраційні дії Вінницької облдержадміністрації. Як відомо, вінницькі по­ліціянти порушили проти І. Салецького (державного реєстратора, начальника управління у справах національностей та релігій) кримінальну справу за те, що той реєстрував переходи, — написала Сніжана Чубенко. — Інтереси громад, які перейшли до Православної Церкви України, у судах активно захищала я як адвокат. У свою чергу, до процесу захисту інтересів церкви з духовним центром в країні-агресорі — Росії підключилися такі собі громадські «незацікавлені» діячі: голова ГО «Вільний вибір громади» Р.В. Лінда та голова ГО «Експертна рада суспільних досліджень та проєктів у сфері національного здоров’я та соціального захисту населення» І.В. Березюк. Слід відзначити, що до часу виникнення так званих «церковних війн» про таких громадських діячів як Р.Лінда та І.Березюк ніхто і ніколи не чув. Тому напрошується припущення, що вони з’явилися під брендом громадських діячів для захисту «Руського Православия».

Зовсім «не змовляючись», вони одночасно звернулися в поліцію і в КДКА (кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури у Вінницькій області) із скаргами на мене: обоє просили притягнути мене до кримінальної відповідальності та позбавити мене права на заняття адвокатською діяльністю. Отримавши облизня як у поліції, так і у Вінницькій адвокатурі (скаржникам було відмовлено у задоволенні їхніх заяв), ці «українські» діячі не зупинилися.

Рішення кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури у Вінницькій області можна оскаржити у вищій комісії, що Р.В.Лінда і зробив. Так, у цю суботу, 25 липня, розглядалася скарга «українського патріота» Р.В.Лінди на рішення Вінницької КДКА.

Вища КДКА України відмовила Р.В.Лінді в задоволенні його скарги. Спроба промосковських сил усунути мене від захисту української церкви провалилася. Дякую колегам-адвокатам за розуміння і підтримку, всім друзям і прихильникам — за молитви».