Про це повідомив на своїй сторінці. Відомо, що пенсіонер потрапив у аварію і довгий час знаходився у лікарні.

– 25 червня 2020 року о 10.21 життя мого діда, 77-річного ветерана пожежної охорони Миколи Харченка, розділилось на «до аварії» і «після аварії». Власне, як і у нашої родини.

Він потрапив у ДТП: вантажівка «Volkswagen Crafter» наїхала на нього заднім ходом на тротуарі біля будинку за адресою проспект Космонавтів, 27. Дід досі перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні політравми Вінницької лікарні швидкої медичної допомоги. Окрім численних синців, забоїв рук і грудної клітки, найбільше ушкоджені ноги: складний перелом гомілкової кістки на лівій нозі, відкрита рана розміром з чоловічу долоню – на правій. Окрім поважного віку, процес одужання ускладнений цукровим діабетом – «сувеніром» Миколи Максимовича з часу перебування на ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Через високий рівень цукру та інтенсивне медикаментозне лікування минулого тижня у нього суттєво погіршився зір. Рана на нозі дуже погано гоїться та містить некротичні тканини, також суттєво шкодить здоров’ю літньої людини щоденний систематичний прийом знеболювального. Микола Максимович втратив можливість самостійно пересуватись: при найкращих прогнозах ходити на милицях він зможе наприкінці цього року.Людина, яка є винуватцем лиха, намагалась допомогти фінансово з умовою «не доводити все до суду». Коли я пояснив, що запропонованої суми не вистачить для лікування і реабілітації діда, водій висловив бажання зібрану суму «витратити на адвоката».

За попередніми підрахунками, орієнтовна сума – в районі 130 000 грн. Мушу відверто визнати, що сімейні резерви для якісного лікування та реабілітації мого діда вичерпані, – писав ще два тижні тому Олександр про дідуся…

Співчуття родині. Подробиці читайте в газеті «33-й канал».

Валентина Лісова