– Впродовж останнього місяця з моменту оголошення чергового тендеру на ремонт дорожнього покриття дороги Вінниця-Тиврів в межах Гнівані (тобто в центрі міста 3,3 км, які залишилися без нового асфальту), було проведено безліч зустрічей та консультацій в телефонному режимі з керівництвом Служби місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області. Мене було запевнено про те, що цього разу (четвертий тендер) буде врешті визнано переможця виконання робіт. Завдяки загальним зусиллям аукціон (тобто самі торги) був перенесений з 27 серпня на 3 серпня. Однак, через подану одним з учасників скаргу, торги призупинили.

До 5 серпня очікувалося рішення: чи приймуть скаргу до розгляду, чи відхилять, – повідомив мер Гнівані Володимир Кулешов. – Якби відхилили аукціон вже б міг відбутися. Завдяки проведеній роботі, скаржник погодився відкликати скаргу, керівники Служб погодилися відстояти питання продовження торгів, а ми в свою чергу дали слово не переходити до законних мирних акцій протесту з боку громади! 5 серпня нам стало відомо про те, що Антимонопольний комітет узяв скаргу до розгляду. Можливих два варіанти: тендер продовжать і вже через пару тижнів відбудеться аукціон, або ж тендер відмінять і буде оголошений новий, який може очікувати така ж доля, як і попередні чотири.

Міською радою спільно із громадською організацією «Гніванчани» готується звернення до Президента України Володимира Зеленського, керівника Антимонопольного комітету Ольги Піщанської та Народного депутата Ірини Борзової.

Детальніше про скандал читайте у газеті «33-й канал».

Валентина Лісова