Побутові відходи зі Львова знову подорожують на Вінниччину. Уночі 10 серпня вінницькі поліцейські виявили у Демидівці Жмеринського району 5 вантажівок з Львівської області, які привезли побутові відходи на територію земель сільськогосподарського призначення.

Факт забруднення 800 кв.м. земель вже задокументований поліцейськими слідчого управління, екологічною ін­спекцією під процесуальним керівництвом прокуратури області. Відкрите кримінальне провадження.

Правоохоронці з’ясували, що несанкціонований викид сміття відбувався впродовж двох тижнів. Під час огляду приватної земельної ділянки, на якій облаштували несанкціоноване сміттєзвалище, виявлено грейдер, який засипав сміття ґрунтом, з метою приховування протиправних дій. Одна з великогабаритних вантажівок на момент прибуття правоохоронців вже розвантажила сміття, ще чотири чекало своєї черги. Наразі тривають слідчі дії. На транспортні засоби накладено арешт.

Варто зазначити, що львів­ське сміття подорожує Україною не вперше. Не вперше його виявляють і на території Він­ни­ч­чини. І це у той час, коли ведеться справ­жня війна довкола побудови у тому ж Жмерин­ському районі сміт­тєпе­ре­роб­ного заводу! Будемо сподіватися, що правоохоронці встановлять осіб, котрі допустили це.

Варто зазначити, що таке правопорушення карається обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Ілона ВАЛЬТЕР