9 вересня цього року Приморський районний суд м. Одеса виніс ухвалу та спрямував за підсудністю судовий позов фізичної особи до «Ювелірний магазин B2B Jewelry» про стягнення грошей по зобов`язанням та відшкодування моральної шкоди в Ладижинський міський суд. Про це наш журналіст дізнався з реєстру судових рішень. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Одеського апеляційного суду через Приморський районний суд м.Одеси протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. То ж чи буде подавати її відповідач – поки невідомо. Але вже зрозуміло, що буде гаряче у цій справі!

Додамо, що 27 серпня Служба безпеки України заблокувала діяльність фінансової піраміди B2B jewelry, вкладниками якої стали понад 600 тисяч громадян, а обсяг привласнених коштів становить близько 250 мільйонів доларів. За період функціонування піраміди, з початку 2019 року, організатори придбали за незаконно отримані кошти один з островів Дніпровського каскаду з розташованими на ньому об’єктами нерухомості, 18 елітних позашляховиків, вартістю понад 100 тисяч доларів США кожний, коштовності, інше рухоме та нерухоме майно. У межах кримінального провадження правоохоронці провели 48 обшуків у Київській і Вінницькій областях та в Одесі. У нас зокрема обшуки були у Вінниці та Ладижині. Судом накладено арешти на майнові активи зловмисників: банківські рахунки, рухоме та нерухоме майно, у тому числі оформлені на підконтрольні юридичні особи.

Водночас засновник фінансової “піраміди” B2B jewelry Микола Гонта повідомив, що ювелірні магазини мережі працюють в звичайному режимі, а юристи компанії готують позови про спростування інформації про блокування мережі, яку раніше розмістило СБУ.

Наразі організатору піраміди, керівнику та головному бухгалтеру повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 222, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Печерський райсуд Києва обирав запобіжний захід Микола Гонті з Ладижина і його дружині Олені. Обох помістили під домашній арешт на два місяці. А поки відбувався суд, у Ладижині святкували іменини B2B Jewelry»…

Подробиці та журналістські розслідування про B2B Jewelry» читайте тільки в «33-й каналі».

Віталіна Володимирова