Після публікації в газеті матеріалу «У вінницькій військовій частині переслідують жінок?» командування Національної гвардії України провело службову перевірку.

Нагадаємо, до редакції газети «33-й канал» звернулися жінки- військовослужбовці Вінницької військової частини 3008 зі скаргою на одного із своїх керівників. Жінки-нацгвардійці скаржалися на принизливе ставлення підполковника. Ось про що вони повідомляли у зверненні:

«У відділенні по роботі з особовим складом є підполковник П. (у листі вказане прізвище), який постійно принижує нашу гідність, нам здається, що він взагалі не вважає нас за людей. Не буває такого дня, щоб ми не плакали від його поведінки. А деякі з жінок взагалі бажають дослужити до закінчення контракту та звільнитись через таке ставлення… Як людина з погонами підполковника, виконуючи обов’язки заступника командира, може так себе поводити?»

Автори звернення обурювалися, чому підполковник уникав ротації в зону ООС і чому керівництво частини закриває очі на дії свого підлеглого?

Наш кореспондент звернувся до згаданого у листі підполковника. Той заперечив будь-які конфлікти з жінками у частині і назвав це «робочою атмосферою».

«Конфліктів у мене немає, є робоча атмосфера… За чотири місяці в мене склалось серйозне службове навантаження, штатний заступник командира частини поїхав у зону ООС, і мені, крім своїх обов’язків, випало виконувати обов’язки заступника. А я не поїхав у зону ООС у листопаді, тому що у 2020 році ще не був у відпустці. А загалом у мене 10 ротацій у зоні АТО/ООС. Намагаюся все виконувати якнайкраще, щоб не підвести командира», — так прокоментував звинувачення підполковник.

Публікація в газеті стала приводом для службової перевірки з главка.

До Вінницької в/ч 3008 приїхав перевіряючий зі служби гендерної інтеграції Головного управління Національної гвардії України.

«У ході перевірки проведено індивідуальні бесіди з посадовими особами командування, окремими офіцерами управління та колективом військововслужбовців — жінок військової частини. Було здійснено анонімне онлайн-опитування на предмет виявлення фактів дискримінації за ознакою статі або порушення принципу рівних прав і можливостей жінок та чоловіків…

З метою налагодження нормальної атмосфери у колективі керівництво Національної гвардії прийняло рішення щодо зміни місця проходження служби для зазначеного у статті офцера”, — йдеться у повідомленні пресслужби НГУ.