Петунії, бегонії, пеларгонії, канни – уся Вінниця потопає у квіткових композиціях, підвісних кашпо та молодих деревах. Серед великої кількості клумб непросто знайти однакові – кожен квітник висаджений по-особливому.

Працівники “Вінницязеленбуд” щодня поливають квіти, де необхідно – замінюють на свіжі. За словами директора МКП “Вінницязеленбуд” Ігоря Любовсього, у теплицях підприємства протягом року вирощуються близько 160 тисяч рослин: пеларгонії, бегонії, колеуси, канни, тагетес лимонний, агератум та багато інших.

На яких вулицях Вінниці висаджені квіти, повідомив в.о. директора департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Юрій Семенюк:

-Ми традиційно прикрасимо вулицю Соборну, центральний міст, вул. Пирогова, проспект Юності. Також придбані квіти на озеленення центральних вулиць міста та ЦПКіВ: це бегонія в парк, петунія на площу Героїв майдану і площу Героїв Чорнобиля, прикрашатимемо квітами Будинок офіцерів, площу Шевченка, сквер Пирогова та інші вулиці. Закупили також велику кількість ампельних квітів – висадиться у декоративні кашпо, які виставимо на вул. Замостянській, перехресті вулиць Гоголя та Пирогова, Сабарівському колі, навпроти ринку “Урожай”, біля центрального мосту.

Людмила Поліщук 

Фото Сергія Хіміча