У Вінницькому міському суді не має жодних відомостей, що за арештовану 43-річну водійку джипа «Хавал», хтось вніс заставу у розмірі 181 600 гривень.

Про це повідомили у прес-службі міського суду Вінниці, який 26 травня ухвалив рішення застосувати до підозрюваної запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів й визначив грошову заставу у розмірі 80 прожиткових мінімумів.

– Затримана знаходиться в СІЗО. Заставу не внесено і вона перебуває не на волі… Згідно Кримінального кодексу по наслідках ДТП підозрювана має право на заставу, але поки що відомостей про внесення коштів за її звільнення не має. Якщо заставу, яку визначив суд, таки буде внесено, то жінка зможе вийти із СІЗО під особисті зобов’язання – електронний браслет, вилучення документів для виїзду за кордон та цілодобове перебування вдома… Але все це знову ж таки вирішить згідно закону суд, – повідомила прес-служба Нацполіції у Вінницькій області.

Нагадаємо, що вранці 24 травня у Вінниці водійка китайського позашляховика Наталія Дзісь в стані важкого алкогольного отруєння збила школяра на вулиці Івана Богуна. 13-річного Андрійка відкинуло на арматурну сітку і нині дитину рятують в обласній лікарні. Йому зробили операцію, яка тривала 5 годин. Дитина вже прийшла до тями. У Андрійка вкрай важкі травми голови, обличчя та кінцівок.

На його лікування родичі збирають кошти.

Про арештовану судом водійку відомо, що це Наталія Дзісь… І вона мала в рові 3,3 проміле алкоголю! Раніше вона потрапляла у ДТП і за це у 2020 році її судили як винуватицю.

Також в суді стало відомо, що підозрювана вже перебувала на обліку у диспансері із діагнозом алкоголізм.

До речі, сьогодні в соціальних мережах серед вінничан поширились версії, що арештована водійка джипа вже вийшла на волю під заставу… Як бачимо поліція та прес-служба міського суду спростували ці версії.

Далі буде…

Роман Ковальський