Наш будинок стоїть вже 3 роки, але газу тут ніколи не було! Бо жовта труба перерізана і пуста через конфлікт між забудовником і власником землі. Але щомісяця кожній із 80-ти родин приходять рахунки за транспортування газу і судові погрози від «Вінницягаз»! Що вони вимагають в цих пачках нікчемних паперів? Вони із неба наражували нам кошти за транспортування газу, якого тут ніколи не було. Помножили цю суму в 10 раз! Плюс додали кожному по 5000 гривень судових витрат! – розповів шокуючу історію газового рекету Дмитро Дівєєв, мешканець будинку по вулиці Грушевського в Агрономічному під Вінницею.

– Мені особисто нарахували 210 гривень, потім це вже стало 2100 + 5000 гривень… Загалом по 7100 гривень за газ! Хоча ми всі ці роки користуємось виключно електрикою та сплачуємо за кожен кіловат по максимальному тарифу. Всі котли та лічильники опломбовані роками, а в газовій конторі лише розводять руками. Кажуть, поки будинок не буде здано в експлуатацію ви газу не матимете… Ми готової платити за газ, але його банально немає! Зате шлють ось ці пачки листів та претензій… І є сусіди, які платять по цих рахунках і тоді їх не кличуть до суду! Таких у нас приблизно половина із 90-ти квартир… Хіба це нормально? Звертались вже скрізь – реакції нуль!

Сусідка Дмитра також розповіла, що десятки мешканців будинку «Вінницягаз» викликає в суд та лякає позовами із багатьма нулями:

– Газу немає – борги є і ростуть із кожним днем! Коли закінчиться це неподобство, бо ми живемо на електриці роками?.. І платимо по 3-4 тисячі на місяць! А тут ці нерви, які нам підкидають газовики! Ми самі подамо на них за безпідставні вимагання, бо ось ця перерізана газова труба! За що платити їм гроші… Але є люди, які платять ось за це повітря і їх не чіпають! У мене маленька дитина, але ми якось виживаємо без газу… І тут таке! – розповіла Юлія із будинку № 6а…

Цікаво, як прокоментують цю скандальну ситуацію в Агрономічному по вулиці Грушевського у «Вінницягаз»… Бо про ці пачки платіжок і тисячні претензії газовиків говорить не лише все Агрономічне, але й Вінниччина.

Зокрема, цього тижня до редакції 33-го каналу звернувся вінничанин Іван Кравчук, матері якого в селі газовики нарахували борг за 3 куби газу в розмірі 24 гривні із копійками… Потім ця сума так само, як в Агрономічному, виросла в 10 разів до 240 гривень! І до неї додались 5000 судових витрат… Ось так пенсіонерка Кравчук на Вінниччині за 3 куби газу отримала стрес і нервів на 5 тисяч 240 гривень із копійками…

Далі буде.

Роман Ковальський