Зокрема в рішенні вказано:

«1. Встановити тарифи на необхідний мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг, що надаються КП «Комбінат комунальних підприємств», згідно з додатками 1, 2.

2. Дане рішення набирає чинності з дати його прийняття.

3. З дня набрання чинності даного рішення визнати таким, що втратило чинність рішення виконавчого комітету міської ради від 18.10.2018 №2259 «Про встановлення тарифів на необхідний мінімальний перелік окремих видів ритуальних послуг, що надаються КП Комбінат комунальних підприємств…», – зазначено в документі.

Вартість окремих послуг зросте майже вдвічі, але є позиції із зростанням тарифів на 25-30%.

Зокрема, нині оформлення договору-замовлення на організацію та проведення поховання коштує 8,48 грн (без ПДВ), буде – 13,00 грн. Копання могили влітку (перше місце 3,0 куб. м) коштує 561,93 грн, буде – 1023,00 грн. (без ПДВ).

Копання могили в зимову пору року (перше місце 3,0 куб. м) коштує 954,42 буде – 1881,00 грн.

А оформлення свідоцтва про поховання коштує 7,36 грн, буде – 12 грн.

Директор КП «Комбінат комунальних підприємств» так прокоментував це рішення:

– Всі наші тарифи не змінювались із 2018-го року і є мінімальними чи, навіть, збитковими. Тому через зростання мінімальної зарплати, всіх витрат і цін на паливо ми були вимушені клопотати про таке підняття тарифів. Бо доходило до того, що звільнялись копачі – виконавці найважчої роботи в нашому підприємстві. Нині їх працює в Комбінаті 10 осіб, а загалом разом із сезонними працівниками наш колектив складає 200 працівників. І ми платимо всі податки до бюджету, на відміну від приватних ритуальних агенцій. Адже всі вони працюють в режимі ФОПів, – пояснив Дмитро Науменко, директор КП «Комбінату комунальних підприємств» Вінниці.

– З якого числа подорожчають ваші тарифи?

– 31 травня це рішення виконкому було оприлюднене на сайті ВМР і 10 днів має тривати його обговорення. У разі затвердження його виконкомом ВМР воно може вступити в силу після 10 червня 2021-го року. І все одно наші тарифи будуть на 30-50% дешевші за розцінки у приватників…

Роман Ковальський