Кость Віталійович Широцький частину свого життя провів у Білоусівці, був ініціатором і безпосереднім учасником розпису Білоусівської церкви влітку 1914 року,-розповіла голова Гайсинської РДА Людмила Головашич.-

Він організував групу київських художників, які в унікальному стилі розписали інтер`єр місцевого храму з використанням етнічних мотивів традиційного народного мистецтва. В селі він зібрав цінний матеріал для великого нарису «Подольские колядки и щедривки»( ця Церква особливо для мене дуже символічна  – сюда мене вперше привела бабуся, яка після революціі відмовилася забілювати очі святим; тут хрестили мою маму, яка саме після служби почала говорити( до 5 років іі ваажали німою) До речі, в селі Білоусівка, з 1895 року, служив в церкві священником Дмитро Феофанович, батько Миколи Леонтовича. Невідомо, коли родина Леонтовичів змінила місце свого проживання і покинула Білоусівку, але відомий той факт, що навесні 1908 р. Микола Леонтович із сім’єю переїхав сюди до батьків.

Леонтович збирав та обробляв записані у селі народні мелодії та пісні.

Хвороба шлунку постійно нагадувала про себе Широцькому й не давала йому можливості довго підтримувати такий насичений ритм життя.

Наприкінці життєвого шляху, зовсім знесилений, Кость приїхав до батьків в Білоусівку, сподіваючись поправити здоров’я.

Лікар поставив зовсім молодому Широцькому дуже невтішний діагноз: туберкульоз кишково-шлункового тракту. Суботнього дня 13 вересня 1919 року в будинку батька в с. Білоусівка на 33-році Кость Широцький помер!

Валентина Лісова