Наталя Винниченко – одна з багатьох вінничан, котра отримала напередодні опалювального сезону платіжку за газ з нереальними цифрами.

А коли прийшла розбиратися до газової контори, то впритул зіткнулася з хамством. І зі сльозами звернулася до редакції, щоб розповісти свою історію.

– У новій платіжці в мене раптом виявився борг, та ще й з 2015 року! І це при тому, що я дуже ретельно відсилаю показники лічильника і маю підтверджуючі СМС про те, що вони взяті до відома. Борг — 200 гривень. Насправді ніякого боргу в мене немає, складається враження, що тут просто вимагають гроші з людей. Бо як інакше можна назвати те, що ставлення до відвідувачів у газконторі просто жахливе! Ніхто ні з ким не рахується. Що я — пенсіонерка, що в мене два інваліди в хаті: моя мама і донька… Для того, щоб потрапити зранку у першу десятку відвідувачів, люди записуються у чергу ще з 2-ї години ночі. Черга стоїть надворі, до приміщення впускають по одному тільки за викликом. Як так можна працювати?


В Україні коронавірус, по телевізору кажуть про те, щоб люди не збиралися у групи, інтервал 1,5 метра, а тут таке робиться. У конторі «Вінницягаз», щоб зробити звірку, люди стоять, як тюлька в консервній банці і чекають по 4-5 годин, щоб зайти в зал до оператора! Хіба це так має бути у найкомфортнішому місті України?

Між тим, через боргові проблеми на газовому ринку вже збанкрутувало багато постачальників газу, вони більше не можуть купувати ресурс на ринку, щоб потім забезпечувати потреби населення. Тому споживачів компаній-банкрутів автоматично перевели до «постачальника останньої надії» (ПОН), функції якого виконує Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» – дочка НАК «Нафтогаз України». Але споживачів ніхто про це не повідомляє. Напруга між споживачами і операторами в газконторах зростає. Вартість газу у «постачальника останньої надії» — 16, 56 грн за кубометр. Вінницькі газовики стверджують, що ціна газу 7.99 грн плюс 2 грн за доставку.

Ілона ВАЛЬТЕР