До редакції “33-го” звернувся відомий волонтер, інвалід першої групи Олександр Монастирський. Ось що він повідомив:

– Поки йде війна по всіх фронтах, поки кожен зі справжніх українців займається та допомагає чим може, депутат Тульчинського ОТГ від партії УСГ (вказано прізвище) та його дружина – староста села Клебань – у робочий час, прикриваючись службовим становищем, рейдерським шляхом вирішили заволодіти центральним ставком у цьому селі. А в подальшому – і всім каскадом ставків ДСРП “Тульчинський рибцех” – понад 260 га. Я випадково став свідком цих подій. Але після побаченого вже не можу залишитися осторонь протиправних дій.

Спочатку староста попросила надати правоустановчі документи, поступово перейшовши в площину створення Спілки рибалок та громадського ставу в майбутньому. На другий день вона, вже викликавши поліцію, написала заяву. На третій день підтягнула працівників поліції, екологів, рибоохоронний патруль з метою заблокувати вилов риби. Працівники перерахованих служб, перевіривши документи та зрозумівши, що їх намагаються втягнути в місцевий “дерибан”, відмовились брати участь в арешті зарибкового матеріалу та його підрахунку.

Через декілька годин з’явився сам депутат з невідомими особами. Знову намагався перешкодити діяльності ДСРП “Тульчинський рибцех”. На четвертий день взагалі розгорнувся справжній контрнаступ: депутат з дружиною та майже сотня чоловіків, серед яких багато тих, хто займався браконьєрством у цій водоймі, заблокували роботу всього робочого колективу. Почали вимагати від директора рибгоспу залишити цю водойму, оскільки вони планують цю водойму зробити “громадським ставком”, ну і члени майбутньої спілки вже всі тут!

“Розривати” рибгосп у воєнний час, не розібравшись, попри всі норми закону та моралі – категорично неправильно, і я не один такої думки!
Звертаюсь особисто до
Володимира Гройсмана, бо великий відсоток тульчинців за нього голосували, аби він звернув увагу на дії свого депутата. Дерибан земель, продаж посад, геноцид тульчинського фермерства та бізнесу – це неповний перелік його діяльності за останніх півтора року!
Так не може більше продовжуватись! Особисто я та громада Тульчинщини кожен день вносимо чималий внесок у боротьбу з окупантом нашої країни, але чомусь я не спостерігаю цієї активності від згаданого депутата від УСГ.

Наш кореспондент звернувся до секретаря Тульчинської міськради та депутата від УСТ Віталія Чуба прокоментувати цю ситуацію. Він відповів, що надасть усі необхідні документи після комісії, де буде розглядатися питання ставка.

Від редакції: готові вислухати всі точки зору.

Людмила ПОЛІЩУК