Правоохоронці заблокували канал надходження зброї та засобів ураження із районів проведення активних бойових дій до Вінницької області.

Слідством встановлено, що мешканець Ладижина Вінницької області під прикриттям діяльності із виготовлення спецспорядження для військових, зберігав без передбаченого законом дозволу вогнепальну зброю, боєприпаси до неї, а також вибухові речовини.

Бойову гранату Ф-1, кулемет Калашнікова з оптичним прицілом та глушником і понад 200 набоїв різного калібру 35-річний зловмисник переховував у автомобілі та на території орендованого приміщення СТО.

Інформацію про причетність правопорушника до незаконного зберігання зброї отримали працівники кримінальної поліції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області. Під час проведення процесуальних дій вона знайшла своє підтвердження. У чоловіка вилучили ручний кулемет Калашнікова, 6 магазинів, бойову гранату Ф-1 та набої різного калібру.

За цим фактом розслідується провадження за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Правопорушнику загрожує до 7 років позбавлення волі. Він затриманий та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.