Наші земляки — з Вінниці, Гайсина, Тульчина, Немирова, Ладижина, Жмеринки, інших міст і сіл Вінниччини у складі 59-ї бригади у самому пеклі війни… Там, де важкі бої на землі і на небі…

Щодня ціною власного життя вони відбивають окупанта з української землі. А ті навіть на Великдень з кожної щілини лізли… Але наші їх героїчно зупинили!

– Не вірять московським попам… І вирішили посвятити паски в українській церкві. Тільки так можна пояснити той факт, що у світле свято Воскресіння Христового група молодиків окупантської зовнішності намагалася пробратися на підконтрольну ЗСУ територію. Тільки от бідолаги заблудилися в українських степах, та ще й, мабуть, Великодні кошики десь посіяли. Але росіянам пощастило, що їх зустріли військовослужбовці – 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка – й гостинно вказала їм вірний напрямок. І не просто показали, а й проконтролювали, щоб ті, бува, знову не заблудили і вже точно дійшли НА… – до місця призначення, – повідомляють у бригаді.

А напередодні хлопці очистили не лише українські степи, але й небо над ними.

– Чистимо небо від рашистської погані! Фахівці радіоелектронної боротьби – 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка – посадила російський безпілотник “Орлан-10”. Вартість такої «пташечки» – близько $100 000. Окупаційні війська постійно застосовують такі безпілотні літальні апарати для розвідки та коригування вогню артилерії по українських позиціях. Робота нашими спеціалістами проведена ювелірна – безпілотник залишився цілий та неушкоджений. Ми ж не росіяни які-небудь і не варвари, щоб нищити все підряд. А після нашої Перемоги ця мила «пташка» точно займе почесне місце у музеї поряд з іншими нашими трофейними експонатами, – тішать новинами земляки.

Вони нещадно опускають “другу у світі армію” на найнижчі щаблі.

59-та окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка також активно мінусує ворожі підрозділи. На нашому рахунку – ще одна знищена артилерійська батарея росіян. А так буде з кожним, хто буде пхатися на нашу землю, заявляють військові, і ми їм віримо! Бо відео палаючих ворожих танків – переконливий аргумент для всього світу.

Ми вже повідомляли, як “59-ка” приборкає російського “Тигра” і він тепер вірно служить нашим військовим.

– Пишаємося вами! Віримо ЗСУ! Тримаємо стрій! – підтримують земляки і чекають своїх чоловіків, синів, братів з перемогою вдома.

Людмила ПОЛІЩУК