Російський агресор забрав життя героя з Піщанки

27 квітня поблизу села Олександрівки на Херсонщині російський окупант обірвав життя молодшого сержанта, командира бойової машини – командиру механізованого відділення механізованого батальйону Олександра Валігурського. Він був призваний на військову службу в березні цього року Одеським РТЦК та СП Одеської області. Олександра поховали у селі Чорномин Піщанської громади.

І знову скорботний день для Гайсинської громади. До рідного міста, де ріс, навчався і планував своє життя, повернувся молодий хлопець – Роман Федорук. Захисник України загинув 25 квітня на Донеччині внаслідок ракетного удару, отримавши не сумісне з життям осколкове поранення. Йому навіки залишилось 35…

Липовеччина попрощалася із Олександром Власюком

Із перших днів широкомасштабного вторгнення росії він на передовій — брав участь у звільненні Чернігівщини та Київщини. 28 квітня його серце зупинилося… Командир взводу Василь Щербанюк, стрілець 1 взводу резервної роти в/ч 3028 Національної гвардії України Олександр Власюк був патріотом України, сумлінним військовослужбовцем, постійно удосконалював свої вміння та навички, проявляв розумну ініціативу, був гарним другом для товаришів по службі, — висловлює співчуття рідним Олеся Назаренко, секретар Липовецької міської ради.

Під Донецьком загинув юрист з Вінниччини

Андрій Кравчук пішов добровольцем до лав ЗСУ 26 лютого. Потрапив до складу 79-ї десантно-штурмової бригади. Поліг герой 25 квітня під Ямполем на Донеччині. Загибель нашого земляка сталася під час опору танковому наступу противника. Тіло героя поки не повернули на малу батьківщину…
Андрію Кравчуку було лише 37. Фахового юриста, добропорядну людину в різні роки знали по роботі у Миколаєві, Одесі, Вінниці.

На фронті загинув майданівець Микола Білан

Ось як про нього згадують побратими з Вінниці:
– Загинув наш однодумець, друг, вінничанин Микола Білан. Вінничани його знають як успішного підприємця, учасника Майдану, принципову і чесну людину. З перших днів війни пішов добровольцем в лави армії. Родині Миколи глибокі співчуття, — сумує за другом Володимир Барцьось.

Турбів у жалобі за земляком-героєм

Руслан Клоноза був військовослужбовцем мотопіхотної роти. Загинув 28 квітня під артилерійськими обстрілами від поранення, що було несумісне з життям.
Нехай спочиває з Богом у вічності, де немає смутку і печалі, немає війни.., — висловлює співчуття Ігор Соць, Турбівський селищний голова.

Скитка прощалася із Василем Підіпригорою

У 19 років він вступив на службу за контрактом до батальону «Айдар». В одному із боїв на Донеччині був поранений, але після шпиталю повернувся знову до своїх побратимів боронити Україну. Згодом потрапив у полон, після обміну знову воював і у 2021 році звільнився. Коли ворог розпочав повномасштабне вторгнення, вважав своїм обов’язком повернутися на фронт. Але не загинув від кулі, а помер вдома, перебуваючи у відпустці. Зупинилося серце…
Василь Підіпригора був відзначений відзнакою Президента «За участь в Антитерористичній операції», нагрудним знаком «Учасник АТО», медаллю «За участь в АТО». У Василя залишилися брати й батьки.

Микола Вольський поповнив небесне військо

Микола народився 2 травня 2001 року в смт Піщанка Тульчинського району. Був вихованцем Тульчинської школи-ліцею з ПВФП. В лютому 2021 року призваний на військову службу за контрактом, був навідником оператора механізованої роти військової частини А2896. 28 квітня російський окупант обірвав життя юного Миколи, йому от-от мало виповнитися 21…

Велика Ростівка навколішки проводжала героя

34-річний Вадим Цимбал воював в районі Рубіжного, там і поліг на полі бою… Останню весну Героя оплакує Велика Ростівка, Оратівщина… Низький уклін батькам за сина-героя!

Віддали життя за Україну троє жителів з Бару

– Кривава війна без жалю забрала життя наших героїв, безстрашних синів України, земляків — молодшого сержанта Сергія Дроздова та старшого солдата Олексія Кучерука. Немає прощення росії за кров, сльози і горе наших людей, нашої землі, — у траурі Барська громада.
28 квітня віддав своє життя за Україну головний сержант, Герой, син, чоловік і батько, друг і вірний побратим 34-річний Андрій Тхак.
І цього ж дня, 28 квітня, стало відомо про загибель барчанина Олександра Черниша. Люблячий чоловік та батько, вірний товариш, великий патріот служив правдою та волею за нашу Україну.
У бою на Сході України загинув випускник Немирівської гімназії Богдан Желепа. У гімназії пам’ятають Богдана веселим бешкетником, який перетворився у справжнього Чоловіка, Героя.
– Біль цієї непоправної втрати відчувають усі. Але найбільше горе — для рідних: матері, брата, сестер… — сумують викладачі.
27 квітня під Черніговом загинув житель села Лозни на Вінниччині Богдан Гуцалюк. 20 травня йому мало б виповнитися лише 22 …
21 квітня в бою під Попасною загинув житель Червоної Долини 26-річний Роман Здунік. Роман — з простої сільської родини, був найменшим сином в сім‘ї. Навчався в місцевій школі. Потім — у Теплицькому професійному аграрному ліцеї. Військового життя вже зазнав сповна — ще в 2016 році підписав контракт для проходження служби в Збройних силах України. У свій час інструктором на навчальному полігоні в м. Яворів служив і його батько. Це важка втрата для всієї Тепличчини…

Загинув студент Університету «Україна» Богдан Симончук

Командир відділення кулеметного зводу загинув на Донеччині від прямого попадання протитанкової керованої ракети. Це сталося 22 квітня. Воював з самого початку російської агресії у 2014 році. Народився на Вінниччині, в селі Тиманівка Тульчинського району. Після переїзду батьків на Житомирщину проживав у селі Повчине Новоград-Волинського району. З 2013 року був на службі за контрактом в 54-му окремому батальйоні, який базується в Новоград-Волинському, зв’язківцем. У 2021-му перевівся в 30 механізовану бригаду. Поховали Героя на Житомирщині.

Жежелів у жалобі…

18 квітня, захищаючи нашу країну від окупантів, загинув 59-річний Юрій Бондаренко. Він народився в Луганській області в сімї шахтаря, після закінчення навчання в металургійному коледжі та проходження строкової служби в армії працював на шахті ім. Засядька. Одружився з жежелівчанкою Світланою Василівною, разом народили та виховали двох дітей. З 1995 року проживав з сімєю в с. Жежелів, де працював будівельником в сільськогосподарському підприємстві. В 2020 році пішов захищати Батьківщину. Загинув в 20-ти кілометрах від місця, де народився…
Колектив ДНЗ «ЦПТО 1 м. Вінниці» із глибоким сумом повідомляє про загибель мешканця с. Латанці Вороновицької ОТГ, випускника Олександра Чередніченка, 2017 року випуску, в результаті боїв під Донецьком. За три роки навчання за професією «Слюсар-ремонтник, слюсар з ремонту автомобіля» запамятали Сашка світлим, усміхненим, щирим.
Знову непоправимі втрати несе Жмеринський район… У запеклій боротьбі загинули Василь Шпак із с. Івашківці Шаргородської громади, Андрій Токарчук — Барська громада та Валерій Романець — с. Кам’яногірка, Станіславчицька громада.
Страшна звістка прилетіла і в Уланівську територіальну громаду. Трагічно загинув в бою на Луганщині житель с. Сальниця — 42-річний Василь Степанюк.

Вінницький нацгвардієць Богдан Вавілов загинув рятуючи поранених побратимів

Богдан Вавілов, старший сержант Національної гвардії України, військова частина №3008. 19 квітня Богдан отримав бойове осколкове черепно-мозкове поранення внаслідок артилерійського обстрілу у бою під с.Солодке поблизу Волновахи. За свідченням товаришів по службі, Богдан витягнув на собі двох поранених побратимів. При спробі врятувати третього втратив свідомість. Після важкого поранення медики нейрохірургічного відділення лікарні ім.Мечнікова у Дніпрі десять днів боролись за життя Богдана. Але поранення були несумісні із життям… Йому було всього 26 років… Він 15-й «200-й» із вінницької частини.
30 квітня загинув жемринчанин Ярослав Кушпіта — учасник АТО. Бойовий медик воював у Запорізької та Дніпропетровської областей. Загинув, які герой у бою…
Редакція газети висловлює щирі співчуття загиблим героям… Вічна слава і вічна пам’ять…
Пам’ятаємо всіх, хто загинув за нашу свободу.

Підготувала Людмила ПОЛІЩУК