Сьогодні у Стрижавці ховають 25-річного Богдана Романюка – водія з Вінниці, який загинув на території Львівської військової частини під час ракетного обстрілу.

Попрощатися з відважним земляком – добровольцем, який разом з батьком Сергієм погодилися перевозити вантажі для військових частин ЗСУ, прийшли сотні людей. Багато молоді, колеги водії, військові віддали останню шану Богдану.

– Наша громада знову хоронить молодих хлопців, яким ще жити і жити, розбудовувати нашу державу.

Але ворог посягнув на нашу свободу і Богдан у перші ж дні повномасштабного вторгнення готовий був стати на захист країни.

Спочатку, як доброволець територіальної оборони Стрижавської громади, а потім водієм на фуру, щоб розвозити допомогу для ЗСУ. Він розумів, що ризикує життям, бо військові частини – під особливим прицілом ворога, але не покинув кермо.

18 квітня під час ракетного обстрілу у Львові, він був якраз на території частини і перша ж ракета влучила у його вантажівку, де він відпочивав перед далекою дорогою. Шансів вижити у нього не було… – сумують у громаді.

Це все що лишилось від Богданової машини. Шансів на життя не було.

Батько загиблого розповів нашому кореспонденту, що коли приїхав забирати тіла сина, він не зміг його опізнати, на стільки воно було пошматоване осколками ракети… Три тижні тривала екпертиза. І ось 12 травня рідні, друзі, колеги, земляки змогли поховати Богдана на малій Батьківщині.

Нагадаємо, 18 квітня внаслідок ракетного удару по Львівській військовій частині загинули троє водіїв із Вінниці.

Людмила Поліщук