Двоє із вінничан не пройшли. Залишився один. Хто він? Ми вже повідомляли, що вінничан, син екс-керівника МСЕК В. Власюк та прокурор Олександр Вікул були відібрані для подальшого проходження конкурсу на посаду голови НАБУ. Але потрапили

у п’ятірку до якої найбільше  у членів комісії та громадських активістів були запитань.

Після співбесіди стало відомо, що жоден із цих кандидатів до фіналу не потрапив.

Але потрапив інший – Гупяк Сергій. Він співробітник ДБР.

Зараз список фіналістів виглядає так:

Конкурс на главу НАБУ: до фінального етапу пройшли 11 кандидатів.

До фінальної частини конкурсу увійшли:

  • Бєлоусов Юрій, керівник Департаменту війни Офісу Генпрокурора
  • Ворвуль Максим, старший детектив НАБУ
  • Гупяк Сергій, співробітник управління ДБР, з офісом у Хмельницькому.
  • Сергій Гупяк з 17 березня 2021 року до 31 січня 2022 року працював начальником четвертого слідчого відділу з дислокацією у місті Вінниці ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, а з 1 лютого 2022 року є керівником цього відділу. Перед цим Гупяк багато років працював у Вінницькій прокуратурі під керівництвом голови Вінницької обласної ради В’ячеслава Соколового.
  • Кривонос Семен, голова Державної інспекції архітектури та містобудування
  • Наумюк Сергій, керівник підрозділу детективів НАБУ
  • Опішняк Олег, прокурор відділу Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора
  • Осипчук Роман, керівник Управління внутрішнього контролю НАБУ
  • Павлущик Віктор, старший детектив НАБУ
  • Плотнікова Вероніка, керівниця управління Офісу Генпрокурора
  • Церковний Володимир, старший детектив НАБУ
  • Цивінський Олександр, керівник відділу детективів НАБУ.

Організатори конкурсу повідомили, що на наступному етапі конкурсу комісія оцінить професійну компетентність кожного, після чого визначить фінальну трійку.

Хто до неї увійде, а потім очолить НАБУ – відслідковуємо разом.

А вже зараз в ЗМІ обговорюють справу про знайденого застреленим молодого слідчого Дзьоня, більше 10 років тому,  яку він Сергій Гупяк.

Як відомо,журналісти «33-го» не раз висвітлювали цю тему і надавали слово батькові, полковникові міліції та братові, офіцеру правоохоронних органів, які як потерпілі особи самі проводили паралельне розслідування загадкової смерті свого сина – слідчого у відділенні на Старому місті.

Про цю справу запитувати Сергія Гупяка під час співбесіди.

Ось що він відповів:

Також до кандидата виникли запитання у зв’язку з оприлюдненням в соцмережі ГО «Софія» та її головою Валерієм Денісовим у квітні 2022 року матеріалів щодо обставин смерті слідчого. На час цієї історії, у 2010 році, кандидат працював слідчим прокуратури у Вінниці.

«Надійшов сигнал з райвідділу поліції, що в одному з кабінетів від вогнепального поранення помер слідчий. На місце події виїхали керівник прокуратури тощо. За фактом смерті слідчого провадження триває. Є вирок Верховного Суду, за яким засуджено особу за фактом службової недбалості і неправильного використання зброї», розповів кандидат. При цьому Гупяк, за його словами, розглядав спочатку 4 версії: умисне вбивство, вбивство, доведення до самогубства і службова недбалість. Це провадження у нього перебувало менше місяця.

«Потерпілі у даному провадженні залишаються на позиції того, що смерть їх сина трапилася внаслідок умисного вбивства. Свою позицію вони неодноразово висвітлювали у ЗМІ, а інші версії, на їх думку, є сфабрикованими. І звинувачення лунали стосовно всіх, хто торкався даного провадження», розповів Гупяк.

Детальніше – у середу в газеті «33-й канал».

Андрій Власенко