Далі вже голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, її чоловік, не витримав і ігноруюче вийшов із зали. В цей час колектив інфекційного обласного Центру на захист свого керівника Ігоря Матковського вже п’ятий день із плакатами стояв під облрадою. Під час сесії медики зайшли в залу.

Що стало причиною – напевно знає вже чи не вся область.

Із трьома керівниками обласних комунальних лікарень голова Вінницької облради не продовжив контракти. Світлану Головатюк із Центру, більше відомого в народі як Чорнобильський звільнили без попереджень. Ігорю Матковському, керівнику іншого Центру – інфекційних хвороб запропонували як і Пилипу Прудиусу із ендокринологічного диспансеру статус в.о. Ігор Матковський на таку пропозицію не погодився.

Але, тоді як Світлану Голодюк, після протесту колективу та ультиматуму військових із передової, призначили на посаду, рішення по Матковському досі не змінене.

Вже на сесії заступник голови Вінницької облради Ігор Івасюк почав зачитувати висновки комісії, яка була створена в облраді, де вказував на порушення ніби то виявлені при керівництві закладом Ігоря Матковського.

До цього таку заяву оприлюднив на своїй сторінці у соцмережах голова В’ячеслав Соколовий.

Але ці висновки буквально вивели з рівноваги голову ОВА Сергія Борзова. Він почав запитувати у доповідача Івасюка, інших, що це за комісія така була і чому Вінницька обласна адміністрація, під час воєнного стану, не була поставлена до відома, а до неї не були введені представники профільного департаменту?

А далі, коли доповідач продовжував називати ніби то порушення Матковського, вийшов із сесійної зали.

Нардеп Ірина Борзова порадила доповідачу краще розібратись із дружиною, також депутатом облради, яка їхала авто в нетверезому стані і на яку склали протокол поліцейські.

Колектив продовжував вимагати поновлення Ігоря Матковського. Рада не чула…

Як повідомив Євген Шаповалов, депутат від «Слуги народу», більшість із УСГ, приймає рішення, не ставлячи до відома інших депутатів. Більше того, все останнім часом взагалі перейшло до «міжусобчика». Всі рішення приймає наближена до голови облради група осіб.

На цьому і розійшлись.

А далі було продовження обговорення останніх подій вже у  коридорах. Там випливли цікаві наміри цих договорняків.

І не тільки те, що племінницю нардепа Мейдича та куратора своєї фракції у Вінницькій облраді, Юлію Приймак намагались поставити на місце С. Голодюк.

Але й те, що клінічний інфекційний центр, ніби то, має очолити заступниця Людмили Грабович, яку ще за часів керівництва медициною міста та області, нині керівника цього напрямку в облраді, називають людиною Гройсманів.

І мова йде не про якість там порушення Матковського, а про 84 гектари «золотої» землі цього закладу.

Треба поспішати її дерибанити.

Як і кошти, які надійдуть на реконструкцію.

Як відомо, воїн Юрій Басюк, від імені фронтовиків, поставив ультиматум голові Вінницької облради  – піти негайно у відставку.

В’ячеслав Соколовий вимогу проігнорував.

Що буде далі – відслідковуємо разом.

Тетяна Редько