Ми вже писали про те, що віруючі Казанського храму у Ладижині вирішили переважною більшістю голосів перейти до ПЦУ. Але священник церкви Євгеній Воробйов, син якого навчається в рф на рашистського капелана, не захотів переходити до української церкви.

Більше того, організував заколот.

Зібрав адептів «руского міра», заварили двері та забарикадирувались в храмі. Там спали, їли ну і справляли нужду.

Коли військові із місцевими прихожанами таки зайшли до церкви, оформивши за законами України  всі документи, фанати, за розіграним зараннє сценарієм спецслужб рф, зняли фільм про «гонєнія» і відразу його  показали по центральному пропагандистському каналу ОРТ.

Коли віряни, що перейшли до ПЦУ зайшли до храму і розпочали опис, то знайшли в ньому молитви за Кіріла, хоча РПЦ в Україні заперечує, що молиться за цього. Літературу із благословенням Кіріла.

Атрибути рашизму.  Фанати не лише кричали про «гонєнія» і рейдерське захоплення храму, але й кликали рашистів помочь, защітіть!

І верхом цинізму стало протистояння – коли ця група фанатів перешкоджала внести до храму  та почепити прапор України!

Ось так вони моляться за наших воїнів, Україну та люблять її.

Цікаво, що ревно на захист цих адептів руского міра став депутат Вінницької облради Ігор Хміль.

Він, як відомо, давній прихильник РПЦ в Україні. Тільки ось довгий час в період пандемії провів у США. Там же і його цивільна дружина.

Хоча був в цей час заступником голови облради.

Таку відсутність на робочому місці і часті поїздки до США пояснював важливими дорученнями від держави Україна і Вінницької облради.

Цікаво було б почути звіт про результати такої місії у США.

А ось в цьому конфлікті проглядається інша місія – допомагати ворогу створювати ІПСО проти України.

Бо кому як не депутату не одного скликання знати, що більшість має підкорятись волі меншості під час демократичного волевиявлення. І якщо є зомбі, які хочуть, щоб все було лише так як вони хочуть, та ще й  в угоду окупанту, то так не буде!

Брехнею світ пройдеш, але назад не вернешся.

Це протистояння в храмі у Ладижині набуло великого резонансу. І показало до чого здатні промосковські попи та купки зазомбованих ними фанатів,

Як і те, на кого працюють такі фанатичні об’єднання.

Тетяна Квасюк