На своїй Фейсбук-сторінці Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко розкритикувала подану урядом нову редакцію документа.

«Парламент зухвало обманули, знову внісши відхилені Верховною Радою драконівські норми, причому деінде навіть у ще більш жорсткій редакції», – обурилася лідерка «Батьківщини».

Вона назвала законопроєкт про мобілізацію катастрофою, адже він містить неприпустимі антиконституційні вимоги. За її словами, команда «Батьківщини» за жодних умов не голосуватиме за цей законопроєкт і гуртуватиме українців на боротьбу із ним.

«Україні потрібна мобілізація. Але вона не повинна бути насильницькою. Вона повинна бути мотиваційною, на основі негайного переходу до професійної армії», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» вважає, що кожен наш воїн, який відслужив понад 18 місяців, мусить отримати право на відпустку або демобілізацію, а на його місце має стати підготовлений працівник силових структур, таких у нас майже півмільйона, а не перший-ліпший, кого спіймають на вулиці.

«Я та моя команда зробимо усе можливе й неможливе, аби об’єднати суспільство у боротьбі проти цього обурливого законопроєкту», – наголосила Юлія Тимошенко.