П’ятий президент Петро Порошенко нині перебуває у статусі підозрюваного у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Йдеться, зокрема, про «Вугільну справу». Досудове розслідування у цій резонансній справі тривало два роки: Порошенко почав ознайомлення із матеріалами слідства

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо п’ятого президента і нардепа Петра Порошенка, підозрюваного у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Про це повідомила начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів управління забезпечення діяльності ДБР Оксана Згіблова.

Наразі слідство відкрило стороні захисту доступ до матеріалів досудового розслідування. Після ознайомлення ДБР повинно скерувати обвинувальний акт стосовно Петра Порошенка до суду. Після цього у нього змінюється статус, він стає обвинуваченим.

ДБР повідомило також, що під арештом, накладеним Печерським райсудом у січні 2022 року, продовжує перебувати низка активів та майна експрезидента.