Реєстраторка позбавила державу санаторію на курорті “Куяльник” вартістю близько одного мільярда гривень – їй повідомили про підозру.

Про це інформує Офіс Генпрокурора. За даними слідства, 2019 року держреєстратор без наявності правових підстав зареєструвала за приватним підприємством право власності на майно об’єднання санаторно-курортних закладів на курорті Куяльник.

Внаслідок таких дій законному власнику майна завдали близько одного мільярда гривень збитків. Заходи щодо викриття кримінального правопорушення проводили прокурори Суворовської окружної прокуратури спільно зі співробітниками Одеського управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ під час оперативного супроводу УСБУ в Одеській області.

Раніше суд задовольнив позов Одеської обласної прокуратури та повернув у державну власність майновий комплекс на курорті “Куяльник” площею понад 100 000 квадратних метрів. Наразі прокуратура забезпечила виконання судового рішення, а право власності на об’єкт зареєстрували за державою в особі Фонду державного майна України.