Усі семеро — чоловіки, які приїздили на роботу в Житомирську область із Вінниччини. Наймолодшому з них було 30 років, найстаршому — 45.

Голова Семенівської громади Наталія Семенюк розповіла, що загиблі чоловіки працювали на місцевому агропідприємстві, а будинок, у якому жили, винаймали.

“О дев’ятій ранку мені зателефонував староста села Великі Низгірці і повідомив, що в будинку у селі виявили тіла семи чоловіків, які приїхали напередодні. Зі свідчень сусідів, вони приїхали працювати в даний населений пункт і не вийшли на зв’язок. Рідні почали бити на сполох. Наші жителі підійшли і знайшли їх у будинку”, — сказала голова громади.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції, рятувальників, швидку допомогу та працівників газової служби. За словами заступника начальника управління ДСНС у Житомирській області Олександра Кравця, ознак пожежі на місці не виявили, попередня причина загибелі чоловіків — отруєння чадним газом.

“Вчора вітруган був — десь задуло, фітіль працював, а котел не спрацював. Чоловіки ці трудяги всі були. Вранці їдуть з шостої ранку — неважливо, яка погода, чи дощ, чи яка слякоть, але вони ввечері приїжджали і зранку йшли працювати”, — розповіла журналістам пані Галина, жителька Великих Низгірців.

За інформацією речниці Головного управління Нацполіції в Житомирській області Вікторії Дубовик, наймолодшому чоловіку було 30 років, а найстаршому — 45. Усі загиблі були жителями Вінницької області: двоє з них — з Гайсинської громади, ще п’ятеро — із Тульчинської.

В Житомирській філії компанії “Газорозподільні мережі України”, з’ясовують всі обставини події.

“Керівництво Житомирської філії та Бердичівського управління “Газорозподільних мереж України” виїхали на місце події. Наразі на місці працюють фахівці, обставини з’ясовують”, — прокоментувала начальниця пресцентру Житомирської філії компанії “Газорозподільні мережі України” Юлія Петришена.

Зі слів речниці поліції Вікторії Дубовик, фахівці Слідчого управління поліції Житомирської області відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 “Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеним рівнем небезпеки”, в рамках якого встановлюють усі обставини події.

Висловлюємо співчуття родинам померлих.