Як стало відомо, потерпілій Діані Кес, яка написала заяву в поліції про те, що її побив народний депутат від партії «Батьківщина», таки вдалось добитись відкриття кримінальної справи. Заява була написана 2 лютого. Справу було порушено 11 лютого.

На запитання, чому місь­ке управління поліції досі цього не зробило, була відповідь, що, мовляв, вони там однопартійці, розберуться.

Ось як прокоментував кримінальне провадження «33-му» прокурор Вінницької області Олексій Хим­ченко:

«Йде перевірка обставин і встановлення факту побиття. В разі доведення провини, до підозрюваного буде застосовано норми закону, які поширюються на народних депутатів України.

Діана Кес, як відомо, є депутатом Жмеринської районної ради. Вона донька Людмили Щербаківської, депутатки Він­ницької обласної ради від «Батьківщини». До Олега Мейдича очолювала осередок цієї партії у Вінницькій області. Олег Мейдич — мажоритарник, який пройшов до Верховної Ради по виборчому округу із Вінн­иччини (Неми­рівська, Оратівська, Липовецька, Погребищенська, інші громади).

Через газету до правоохоронців та влади звернувся вітчим Діани, Григорій Зозуля, який нині боронить Україну. Його підтримали воїни підрозділу, де служить Григорій Зозуля.

Вони вимагають негайно об’єктивно розс­лідувати справу про побиття та відправити нар­депа Олега Мейдича на фронт. Вони там його чекають. Бо в час війни такі спортивні накачані чоловіки, тим більше народні депутати, мають воювати з окупантами на фронті, а не в тилу з жінками.

Діана Кес заявила, що готова публічно пройти із Олегом Мейдичем детектор брехні.

Андрій Власенко