Чоловік їхав на автомобілі «Тойота Кемрі», якої немає у декларації, та був зупинений копами за те, що нібито рухався з технічною несправністю: не горіла лампа лівої фари в режимі ближнього світла. Скоріше за все, він їхав у Жмеринку, де зараз мешкає його сім’я. Як засвідчує протокол, було помічено, що у прокурора ознаки алкогольного сп’яніння. Але пройти обстеження 41-річний Віталій Грушковський у присутності двох свідків не захотів. Внаслідок відмови стосовно нього було складено адмінпротокол за ст.130 – «керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції». Цікаво, що цю справу чомусь Генеральна прокуратура замовчувала. Можливо, тому в протоколі Віталій Грушковський не вказав місце своєї роботи.

А нещодавно стало відомо про несподіваний фінал цієї історії. Виявляється, того вечора Віталій Грушковський таки пройшов алкотест, але вже самостійно. І зробив це у Вінницькій міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, яка визнала його тверезим. Виписку Грушковський отримав о 2.30, тобто через одну годину після складення протоколу. Ось як він це прокоментував:

– Від проходження медичного огляду на стан алкогольного сп’яніння я не відмовлявся. Навпаки, просив працівників поліції забезпечити охорону мого автомобіля іншим екіпажем патрульної поліції, оскільки на вулиці була вже ніч. Після цього я згодний був проїхати до медичного закладу для проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння. Прохання залишилось поза увагою працівників поліції. Після складення протоколу про адміністративне правопорушення я одразу ж самостійно проїхав до Вінницької міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, де пройшов медичне обстеження.

Далі Калинівський районний суд Вінницької області визнав неправомірними дії поліцейських, які 25 березня склали протокол стосовно голови Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів Віталія Грушковського за начебто керування автомобілем у нетверезому стані. Рішення служителі Феміди мотивували тим, що працівники поліції мали будь-що забезпечити проведення медогляду Грушковського. У разі його відмови проходити тест на місці затримання патрульні повинні були відвезти його до медичного закладу. Як результат, суд постановив закрити відповідне провадження у справі. Цікаво, що у своїй постанові суддя Ю.Аліменко зазначив, що Віталій Юзефович ніде не працює. У той час як усі знають, що він не тільки трудиться на чолі КДКП, але й найближчим часом має забезпечити прийняття КДКП рішення про звільнення з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького…

Вікторія Снігур