– Покарання має бути публічним, максимально публічним і винуватець має сплатити адміністративний штраф згідно правил благоустрою, – зазначив Сергій Моргунов. – І його мають показати всі ЗМІ Вінниці аби виховувати вінничан та гостей міста як треба бережно ставитись до всього зробленого в місті від фонтанів та дитячий майдачників до газонів та лавочок. Бо все це зроблено за кошти та податки вінничан і громади! І я на 100% переконаний, що в себе вдома ця людина ніколи б не поїхала через мокрий газон і кущі на автомобілі…

Його знайшли завдяки камерам стеження, діям Національної та муніципальної поліції і не байдужим городянам… Нині з водієм тривають «виховні» дії та готуються матеріали для штрафу і відшкодування завданих збитків.

Нагадаємо, що 19 червня близько 18:30 патрульні Вінниці виявили автомобіль Лексус на вулиці Стрілецькій, що співпадав із зовнішніми ознаками джипу із відеокамер «Ситуаційного центру»  із проспекту Космонавтів по нічному «н.п» 16 червня. За кермом позашляховика виявився 32-річний чоловік.

Так знайшли водія і транспортний засіб, які в ніч на 16 червня пошкодили газон та зелені насадження на проспекті Космонавтів.

До речі, над встановленням авто і особи водія працювали як  патрульні поліцейські так працівники муніципальної поліції Вінниці.

Нагадаємо, що в суботу, 16 червня близько 4-ї години ранку невідомий джип розвернувся на газоні на проспекті Космонавтів та пошкодив газон і зелені насадження.

Пошуками автівки активно зайнялись працівники відділу розшуку та опрацювання матеріалів ДТП вінницької патрульної поліції. Інспектори оглянули залишені автомобілем сліди на газоні, переглянули відеозаписи з камер спостереження, що встановлені на прилеглих об’єктах (на автозаправках, біля магазинів тощо) та відеокамери ситуаційного центру.

Так вдалося встановити, що газон пошкодив автомобіль Lexus з чорними металевими дисками на колесах та квадратним номерним знаком, що означає американське чи «арабське» походження транспортного засобу.