В 2018-му році бюджет на книговидання на Вінниччині буде збільшено вдвічі до 1 млн грн. Для участі в конкурсі книг і творів для виданян за бюджетні кошти зареєструвалося 72 митці з Вінниці та Вінницької області, які підготували для членів журі свої творчі роботи.

26 червня, заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк взяв участь у засіданні експертної ради з питань видання творів місцевих авторів.

Також були присутні заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної Ради Олександр Крученюк, депутат обласної Ради, голова постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Людмила Станіславенко, депутат обласної Ради, заступник голови постійної комісії з питань освіти, культури, сім’ї та молоді, спорту і туризму, духовності та історичної спадщини Жанна Дмитренко та інші члени експертної ради.

Засідання відбулося у прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Роботи, які стануть переможцями будуть презентуватися у міських та шкільних бібліотеках.

У рамках засідання експертної ради провели таємне голосування, із результатами якого можна буде ознайомитися під час наступного засідання, яке запланували провести в серпні.