Після серії скандальних і сенсаційних судів обласна ДМС таки знайшла спосіб вигнати із села Вила-Ярузькі Чернівецького району японку Ічікаву Атсуко і 5-х її неповнолітніх дітей…

Хоча міська і апеляційна Феміди у Вінниці спершу відмовили чиновникам у видворенні громадянки Японії. Але виявилось, що у ДМС на руках є «запасне» рішення суду від 3 липня, яке дозволяло примусово перемістити іноземку із дітьми із Вінниччини на Волинь у табір для нелегалів… Ось так унікальна для України історія із позитивної знову стала серіалом про «вигнання»!

– Ми всі шоковані, бо про це рішення суду від 3 липня ніхто не знав. Виходить, це був запасний план «Б» для вінницьких посадовців, які вимагали від нас із дружиною узаконення громадянства для двох українських дітей Квітки і Мирослави, — розповів Віталій Вєтров, російський батько японських дітей із села на Вінниччині. – Бо поки я шукав спосіб, як подати метрики і без документи своїх двох найменших дітей на отримання громадянства України, мою сім‘ю жорстко і вагань виселили на Волинь у табір!

Я не розумію, чим ми так нашкодили на Вінниччині, де мирно жили і народили двох доньок… Склалось враження, що нас просто хочуть позбутись і всі проблемні питання перекинути на волинян… Ось так наша історія 4-річного життя в Україні повністю «обнулилась», і ми не можемо ні виїхати, ні спокійно залишитись тут… Бо я також став нелегалом, і тепер за законами України не можу подати документи дітей на громадянство України. Невже нам через ці совкові підходи чиновників доведеться «робити» із них росіян чи японців? Більше слів у мене немає…

Ось як прокоментував раніше керівник обласної ДМС рішення міського суду Вінниці по японці-нелегалці:

– Я не маю права коментувати рішення суду з огляду на оприлюднення особистих даних іноземців. Можу лише сказати, що ДМС виконує всі законні рішення судді, — коротко прокоментував резонансне рішення судді Олени Вохмінової керівник обласної ДМС Борис Наливайко. – Бо нас, перш за все, цікавить захист прав дітей і дотримання законів України.

Нагадаємо, що японка із чоловіком-росіянином та 5-ма дітьми чотири роки жили в звичайній подільській хаті у селі Вила-Ярузькі Чернівецького району на Вінниччині.