15 обшуків у митників по Вінниці…

15 липня було викрито у системному хабарництві посадовців Вінницької митниці ДФС. Неправомірну вигоду вимагали за безперешкодне розмитнення товарів.

У межах кримінального провадження оперативники управління захисту економіки у Вінницькій області Нацполіції слідчі територіального управління ДБР, розташованого у    м. Хмельницькому, за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону задокументували корупційну схему розмитнення транспортних засобів.

За матеріалами працівників УЗЕ у Вінницькій області військовою прокуратурою Вінницького гарнізону 09.08.2018 відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України відносно заступника начальника Вінницької митниці ДФС України Мацібори Ю.І. та начальника митного посту «Вінниця-центральний» Камінського О.В., який підозрюється у систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди в розмірі 500 грн. за кожну виставлену вантажну митну декларацію митним брокером.

У ході проведення НС(Р)Д 1, 2, 5 та 6 «стаціонарно» вдалося задокументувати факт передачі неправомірної вигоди в сумі 100 тис. грн. для Мацібори Ю.І. через посередника – його сина Мацібору П.Ю. Крім того, зафіксовано 25 фактів передачі неправомірної вигоди митними брокерами начальнику митного посту Камінському О.В. на загальну суму близько 300 тис. грн. та інших.

Зеленського шокувала зарплата директора порту Одеси — вінничанина Ігоря Ткачука

Під час свого візиту до Одеси Президент України Володимир Зеленський заслухав звіт керівництва Одеського морського порту, і його неабияк здивував розмір зарплатні керівництва. Зокрема директора Одеського порту – вінничанина Ігоря Ткачука, за якого перед Зеленським дивним чином звітував один із заступників – також родом із Вінниці.

Скандальне відео із розбірками по зарплатах в порту Одеси нині набирає популярності у мережі. Бо на перших кадрах Зеленський наголошує, що доходи Одеського морського порту зменшилися, однак заробітна плата керівництва державного підприємства збільшилася майже у півтора раза!!!

На це начальник адміністрації Одеського морського порту — один із заступників Ігоря Ткачука – відповів, що самі собі вони зарплату не призначають, а її буцімто затверджує Міністерство інфраструктури України.

– А яка у Вас зарплата? 120 тисяч… 120 тисяч на руки. А у мене – 22, – шоковано запитав Президент.

До речі, депутат ВМР Ігор Ткачук – рідний брат депутата Верховної Ради від БПП Геннадія Ткачука – працює начальником Одеської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» із 25 травня 2017 року і дотепер… Генадія Ткачука, як відомо, називали відповідальним за Вінниччину від БПП. Він є давнім соратником В. Гройсмана. Із сім’ї Ткачуків п’ятеро у депутатах. Геннадій – нардеп, його син Сергій – депутат обласної ради, Ігор та Людмила Станіславенко, його дружина – депутати міської та обласної рад. Їхній син – місцевої. Всі вони входили в БПП.

«Чорну» бухгалтерію Демчака викрила «Свобода»

– Минулого тижня ми зупинили підкуп виборців окулярами командою агітаторів у селі Ситківці Немирівського району. Ми змусили поліцію  зареєструвати кримінальне провадження за фактом підкупу, затримати виконавців та вилучити речові докази: окуляри, список підкуплених виборців і дуже цікавий записничок із «чорною» бухгалтерією на мільйони, — зазначив депутат обласної ради Андрій Вигонюк. — У блокнотику, який вже долучений як доказ в рамках кримінального провадження, відображено 3 проекти та засоби підкупу, суми нелегальних виплат виконавцям, прізвища, контакти та кількість учасників у схемах. Заглянемо в блокнотик разом?

Проект агітатори-ШЕПТУНИ обійшовся у 1 360 000 грн. Проект агітатори- ДВК+СПОСТЕРІГАЧІ списав 737 000 грн. незадекларованих витрат. Проект МЕДОГЛЯД — ще 1 млн 217 000 грн…

Всю цю інформацію ми передали в немирівську поліцію, але керівника там немає, бо він сам балотується в народні депутати… Так само мовчить в.о. керівника вінницької обласної поліції.

Хто з вінничан подасть у суд на Притулу?

Відомий шоумен Сергій Притула в неділю вперше на милицях із гіпсом на нозі приїхав до Вінниці як політик із партії Вакарчука «Голос» та зібрав аншлаг під пам’ятником Коцюбинському … Але говорив не лише і не стільки про політику.

Бо саме у Вінниці Притула зізнався, що його дід був із Корделівки Калинівського району.

Але коли Сергій сказав у «відкритий» мікрофон про самодіяльних кандидатів у Вінниці, то одразу сплив скандал із самовисуванцем по 12-му округу Олександром Білошкурським, який у цей день, згідно з рекламою, мав бути на площі разом із Притулою… Але «Голос» не визнав його кандидатом від своєї команди, і почалось…  Бо місцеві лідери партії Вакарчука – Олександра Устінова і Андрій Запорожан – пояснили, що перемовини із Білошкурським були і його заявка на кандидування мала місце… Але пункт в його програмі про надання російській мові статусу регіональної засмутив «Голос» і підтримку цього кандидата партія Вакарчука скасували…

Наступного дня вінницький юрист Олександр Білошкурський прокоментував цей скандал. Його позицію читайте на 9-й стор.

Цигани пограбували нардепа Ар’єва

– Зрізали гаманець немов бритвою! І бачив їх, і обходив стороною, але не вберіг гроші та картки! Добре, що документи і посвідчення народного депутата були в іншій кишені та залишились разом із квитком на Інтерсіті до Вінниці, — розповів він про крадіжку гаманця уже у Вінниці.