26 листопада відбудеться засідання Господарського суду Вінницької області під головуванням судді Тетяни Лабунської по резонансній «горіховій справі».

В ній фігурують вінницькі податківці, серед яких керівник Вінницької ДФС Руслан Осмоловський. Йдеться про банкрутство ТОВ «Омегаплюс», яка була компанією з «відмивання» коштів, а заявником про списання майже 147 мільйонів гривень чомусь виступило Головне управління державної фіскальної служби у Вінницькій області.

Додамо, що під час минулого судового засідання представник ТОВ «Омегаплюс», арбітражний керуючий Артем Данілов через відеоконференцію з Одеського суду заявив клопотання про витребування інформації від банку стосовно руху коштів на рахунку боржника та припинення повноважень директора. А представник головного управління ДФС у Вінницькій області долучив до матеріалів справи нове клопотання-рішення Адміністративного суду, яке було вже винесене після розгляду їхніх вимог у Господарському суді. Зрештою, слуга Феміди Тетяна Лабунська після 5 хвилин перебування у нарадчій кімнаті проголосила ухвалу, згідно з якою задовольнила клопотання арбітражного керуючого — витребувати у банку відомості про рух грошових коштів по рахунках боржника за період 16 лютого 2017 року по цей час.

Чи буде в четвер поставлена крапка у цій резонансній історії з корупційним шлейфом — побачимо. Депутат обласної ради від УКРОП Григорій Зозуля сподівається, що рішення таки буде справедливим. Про це він розповів нашому кореспонденту.

– Всім відомо, хто стоїть за цією справою із керівництва ДФС… Банкрутство ТОВ «Омегаплюс» хочуть підсунути під списання, як безнадійний податковий борг. У тому числі більше 100 мільйонів пені та штрафних санкцій! ТОВ «Омегаплюс» разом із штрафними санкціями винна в держбюджет 146,9 мільйона гривень! Податківці до цих пір не можуть зрозуміти, що з нами домовитись неможливо, нам образливо за державу та її народ, який так цинічно обкрадають! Та й ми самі вміємо заробляти, отож ніякі подачки нам не потрібні. В будь-якому разі, згідно з чинним законодавством, будемо далі вимагати заплатити кошти до державного бюджету.

Віра Малафей