– Ми вибороли нагороду у номінації «Найбільш відкрита бюджетна інформація у громаді», — пишається успіхами голова Немирівської територіальної громади Віктор Качур. – Гордий за всіх нас: за команду, за колектив, що працює у Немирівській міській раді, та всіх мешканців громади. Щиро вдячний працівникам кожного структурного підрозділу, кожного комунального закладу – це справжні професіонали своєї справи. Всі вони дуже чітко знають свою роботу, намагаються бути першими у всьому і завжди досягають успіхів.

Нагороду, яку ми завоювали, називають «бюджетний Оскар». Ми діяли і діємо виключно у межах закону. Докладаємо максимум зусиль, аби всі наші починання, використання кожної бюджетної копійки були оприлюдненні на нашому сайті, у ЗМІ, соціальних мережах, на громадських слуханнях за активної участі громадських організацій та активістів. Це якраз той випадок, коли інформації не може бути забагато – люди мають знати, чим займається міська рада, що зроблено, що заплановано зробити і скільки коштів на все це витрачено. Тільки виключною прозорістю використання бюджетних коштів можна уникнути різноманітних зловживань, нецільового використання фінансів та різних корупційних схем.

– Тобто чим «прозоріший» бюджетний процес, тим ефективніше розвивається вся громада?

– Саме так! Маємо пряму залежність – чим повніша інформація про те, куди й на що витрачаються кошти, тим кращі можливості для розвитку всієї громади. Можна заробляти дуже й дуже багато, однак при цьому неефективно використовувати отриманий ресурс. А наша громада всі кошти використовує прозоро, ефективно, для позитивних змін громади. Немирівська ОТГ посідає одне з провідних місць в Україні з «бюджету розвитку на одного жителя». Минулого року це було 43,5 мільйона гривень. Ці кошти  були спрямовані на розвиток громади: ремонти доріг, спорудження водогонів, проведення освітлення вулиць, капітальні ремонти будівель – ФАПів, шкіл, дитсадків, відкриття спортивних майданчиків та багато іншого. 43,5 мільйона – це мйже 40 % від річного бюджету ОТГ! Громада, яка витрачає на розвиток лише 16 % річного бюджету, уже вважається суперспроможною, а в нас — майже 40! Тобто, наш бюджет розвитку демонструє, наскільки громада готова до нових викликів, який потужний запас міцності ми маємо.

Цього року бюджет розвитку став дещо меншим, тому що суттєво зросло бюджетне навантаження. Довелось взяти під свою опіку цілий ряд об’єктів соціальної сфери, які раніше фінансувались з районного бюджету. Однак «на розвиток» однаково залишається понад третина всього бюджету ОТГ, що вказує на велику спроможність нашої громади. До нас приїжджають переймати досвід. Нашу роботу вивчають колеги з інших об’єднаних громад. Тому можна з впевненістю стверджувати, що ми на правильному шляху!

– Яку подію у році, що минає, вважаєте найбільш значущою для своєї ОТГ?

– Такі події відбуваються щотижня, щомісяця. Нать не знаю, які з них назвати більш важливими. Ось, скажімо, до нашої громади хочуть добровільно приєднатись ще 12 сільських рад і не лише з Немирівського, а й сусіднього Тульчинського району. Вони висловили таке бажання, тому що бачать рівень життя нашої громади. Люди хочуть жити в нормальних цивілізованих умовах, які їм може забезпечити наша ОТГ.

– Які плани у Немирівської ОТГ на наступний рік?

– Усе залежить від наповнювання бюджету. Кожного міського чи сільського голову, будь-якого працівника місцевого самоврядування цікавить, чи залишаться податки, що наповнюють місцеві бюджети, у підпорядкуванні місцевих рад, чи їх спрямують до держбюджету? Чи не обмежать повноваження? І чи буде розуміння такого поняття як «місцеве самоврядування» взагалі? На мою думку, реформа місцевого самоврядування – це найуспішніша реформа, однак існує побоювання, що може настати такий час, що все це буде згорнуто. Тому для мене важливо, аби реформа місцевого самоврядування якнайшвидше дійшла свого логічного і безповоротного завершення, і все це було остаточно затверджено на законодавчому рівні.

Правила гри почали змінюватись, і не на користь об’єднаних громад. Для прикладу, наступного року у нас заберуть 5,2 мільйона на розвиток менш спроможних громад. А навантаження на наш бюджет збільшиться, зокрема й тому, що потрібно підвищувати зарплати освітянам. У підсумку, на бюджет Немирівської ОТГ ляже додаткових 10 мільйонів гривень видатків, а це означає, що на 10 – 20 % зменшаться наші можливості для розвитку. От і виникає цікава ситуація: перед об’єднанням нам говорилось одне, а після – інше. Тому дуже б хотілось, аби умови, в яких доводиться працювати, були незмінними і зрозумілими для всіх. Та й взагалі виникає питання: чи не станемо ми одним із російських федеральних округів, де міських голів не обирають, а призначають із Москви?

Для довідки

Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2019 року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу та п’яти його держав-членів: Німеччини, Швеції, Польщі, Данії та Естонії через Програму «U-LEAD з Європою» і Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!». Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно із Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Номінантів оцінено за 36 критеріями у галузі управління публічними фінансами. Подія «Кришталь року» демонструє найкращі практики ефективного управління коштами громад, коли всі етапи бюджетного процесу – від планування до звітування – прозорі і зрозумілі для платників податків, які і наповнюють місцеві бюджети.

У 2019 році в оцінюванні бюджетної прозорості взяли участь 106 об’єднаних територіальних громад, зокрема й Немирівська.

Спілкувалась
Людмила ПОЛІЩУК