Ми вже писали про те, що у ніч на святого Миколая майже в центрі Іллінців до напівсмерті побили 17-річного Богдана Мельника. Його, непритомного, випадково помітив патруль поліцейських й першими кинувся надавати допомогу. Замість обличчя — місиво, місця живого не було…

Кажуть, що у Богдана двічі зупинялося серце — один раз його запустили поліцейські, потім — лікарі. Спочатку реанімаційні заходи провадили у районній лікарні, але згодом транспортували до Вінницької дитячої обласної лікарні. Й поки всі готувались до новорічних свят, команда медиків його рятувала, виконавши два надважкі оперативні втручання з реконструкції множинних переломів кісток обличчя. Зшивали носа, усували внутрішні розриви, вживлювали титанові пластини в голову. Хірурги не приховували – хлопець справді народився у сорочці.

– Нам відомо, що Богдан того вечора сидів у дворику з друзями. Після того вони розійшлись, для нас досі загадка, хто та за що так побив брата. Телефон та ключі були в його кишенях й не зникли, — із сумом пригадує сестра постраждалого Олена. — Не вірю, що ніхто нічого не бачив, адже якраз був День святого Миколая, на вулиці людно. Але всі чомусь мовчать. Навіть один з друзів, який був поряд, постійно змінює свідчення. Чого він боїться? Всю громаду згуртувала ця біда, всі нам допомагають. Люди озлоблені, бо били по-звірячому.

Після реанімації потерпілого перевели у відділення черепно-лицьової хірургії Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. Капають підтримуючі препарати, колють знеболюючі. Він у звичайній палаті, вже може їсти перемелені супи з допомогою рідних, говорить й трохи піднімається. Весь час поряд мама та сестра, вони чергують цілодобово. Родина живе скромно, сам юнак теж перебивався підзаробітками, тому кошти потрібні. Реабілітація може зайняти понад чотири місяці, невдовзі лікарі будуть займатись зубами, бо якусь їх частину скріпили, іншу мають видалити. На жаль, хто і за що побив Богдана – він так і не може згадати через важку травму голови.

Після жорстокого побиття Богдана Мельника пройшов місяць, але правоохоронцям поки що не вдалось встановити і затримати причетних.

– Над розкриттям цього злочину працює посилена слідчо-оперативна група поліції та оперативників управління карного розшуку, — кажуть правоохоронці. — Вживаємо максимальних заходів для його розкриття. Кримінальне провадження розпочато за частиною 1 статті 121 Кримінального кодексу України («умисне тілесне ушкодження»). За такий злочин передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Якщо злочин вчинено групою осіб, термін покарання збільшується до десяти років позбавлення волі.

Віталіна Володимирова