У березні минулого року німецького шпіца просто на вулиці жорстоко вбив сусід дідуся – 27-річний Юрій Маркін.

– Бімка з’явився у нашій родині зовсім випадково. Колись у нього була господарка, але вона запропонувала забрати Бімку. З першого ж дня він відразу потоваришував з моєю вівчаркою й став повноправним членом нашої сім’ї. Наприкінці 2018 року помер мій молодший син, який багато часу проводив із Бімкою, тому після болючої втрати пес став моєю розрадою, — каже Сергій Липач. – Із німецьким шпіцом ми гуляли на стадіоні школи № 33. Я, як і зазвичай, займався на спортивному майданчику. В якийсь момент помітив знайомого — Юрія Маркіна, який йшов разом зі своїм псом – стаффордширським тер’єром.

Раніше ми не конфліктували, живемо у сусідніх будинках, я добре знав маму цього чоловіка. Раптом він без жодних слів завдав сильного удару в живіт Бімці. Песика аж відкинуло, він навіть не встиг застогнати. Я кинувся до Маркіна, але той «прикрився» стаффордом і сказав, що «натравить» його. Я заніс песика до найближчої ветеринарної клініки, там дали знеболювальні. Направили на операцію, ми їхали машиною, але у дорозі мій песик помер.

Після важкої втрати Сергій Липач звернувся до поліції. За фактом жорстокого поводження з тваринами було відкрите кримінальне провадження. Таке карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Але на всі три попередні судові засідання підозрюваний Маркін не приходив. А його захисниця стверджувала – клієнт у лікарні з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, забій шийного відділу хребта». Та у цю версію мало хто повірив. А з подання прокуратури поліція зрештою застосувала примус, й 27 січня він таки з’явився.

Йому на 60 діб суд присудив домашній арешт.

Наступне засідання відбудеться 7 лютого… Позиція власника Бімки непохитна – злочинцю проситиме максимального покарання.

Вікторія Снігур
Фото Сергія Хіміча