Село Рожични, що знаходиться в Оратівському районі, завдяки аматорському відео прославилися в інтернеті. Огляд музею з коментарями – ось так можна сказати про віртуальну екскурсію новоствореним музеєм. У «шевченківській» хаті зібрали велику кількість вишитих реліквій, які і в правду є особливими тому, що старовинна подільська вишивка, яка вважається найскладнішою в світі, поєднана з польськими елементами та візерунками.

Автори відеосюжету розповідають, що у ролику котрий рекламує музей “Хатину”, у записі звучить українська народна пісня “Ой ходив Іван понад лиман” у виконанні народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу “Калинове гроно” Рожичнянського СБК.

У ХАТИНІ ТІТКИ ХАРИТИНИ.Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, як матеріальних так і духовних, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них – світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність матеріальної культури, яка знаходиться в цінних унікальністю речах та духовної культури окремої людини і народу взагалі. Сьогодні у всенародний день музеїв, я пропоную вам віртуально відвідати нашу музейну кімнату, села Рожични, яка має назву «Хатина тітки Харитини». У запису звучить українська народна пісня "Ой ходив Іван понад лиман" – у виконанні народного аматорського фольклорно-етнографічного колективу "Калинове гроно" – Рожичнянського СБК.

Posted by Alona Shevchuk on Monday, May 18, 2020

«Наш народ має багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, як матеріальних так і духовних, надбаних багатьма поколіннями. З прадавніх часів до нас ідуть життєва мудрість та настанови щодо способу життя. Вони закладені в українських звичаях, обрядах, фольклорі, адже в них – світовідчуття та світосприймання нашого народу. У них пояснюються та обґрунтовуються взаємини між людьми, цінність матеріальної культури, яка знаходиться в цінних унікальністю речах та духовної культури окремої людини і народу взагалі», – йдеться в інформації, котру поширили через Фейсбук.

Василина Вереснева