“Під час розслідування замаху на Вячеслава Соболєва та вбивства його сина я отримав дані, що свідчать про можливу причетність до організації цього злочину співробітників українських спецслужб. Слід зазначити, що згадувані особи відносяться до керівної ланки.

Враховуючи це, а також останні події, у мене є всі підстави вважати, що наразі моєму життю та життю Соболєва загрожує реальна небезпека.

Саме тому я прошу негайно перевірити інформацію викладену у моєму зверненні та вжити необхідних заходів!” – написав адвокат на своїй офіційній сторінці в Інтернет-мережі.

Тут відео:

Під час розслідування замаху на Вячеслав Соболев та вбивства його сина я отримав дані, що свідчать про можливу причетність до організації цього злочину співробітників українських спецслужб. Слід зазначити, що згадувані особи відносяться до керівної ланки. Враховуючи це, а також останні події, у мене є всі підстави вважати, що наразі моєму життю та життю Соболєва загрожує реальна небезпека. Саме тому я прошу негайно перевірити інформацію викладену у моєму зверненні та вжити необхідних заходів!Офіс Президента України Офіс Генерального прокурора

Posted by Егор Бодров on Wednesday, June 10, 2020

Нагадаємо, страшну НП сталася 1 грудня у центрі Києва. (Детальніше тут: https://33kanal.com/news/76866.html)

Біля ресторану «Маріо» із будинку навпроти снайпер вистрілив у Range Rover, в якому їхали 47-річний депутат Київської облради бізнесмен В’ячеслав Соболєв, його дружина Інна — наша землячка з Козятина, та двоє неповнолітніх дітей. Куля влучила у 3-річного сина подружжя. Хлопчик загинув… Дитину поховали на Козятинщині, де живуть і працюють його дідусь та бабуся. Мама Інни Соболєвої і бабуся убитого Сашка Людмила Лавренюк – голова Збаражської сільської ради – впевнена, що онук прийняв кулю снайпера, щоб захисти своїх маму, тата і сестру. Детальніше читайте тут: https://33kanal.com/news/79283.html

За замах на Соболєва та вбивство його сина правоохоронці повідомили про підозру шістьом чоловікам: четверо з них перебувають під вартою, двоє – у міжнародному розшуку.

За версією слідства, підозрюваними у виконанні злочину виявились Андрій Лаврега (снайпер) і Олексій Семенов (розвідник). Вони служили у батальйоні «Аратта» Української добровольчої армії, але влітку 2019 року покинули батальйон.

Підозрюваним в організації замаху на життя Соболєва, що спричинило смерть його сина, слідство вважає росіянина Юсупа Абуєва, який також перебуває у розшуку з листопада 2019 року. Абуєв – організатор банди, причетної до викрадень та вимагання.

Міла ПОЛІЩУК