Адже тоді слідство поспішило пред’явити обвинувачення лише останній і передало до суду обвинувальний вирок лише із її прізвищем. Тож Давиденко, яка чи не єдина з міських депутатів, завжди різко критикувала дії місь­кої влади, оскаржувала такі результати розслідування. І їй це вдалось – у травні вінницька прокуратура підписала підозру Наталі Панчук в нанесенні легких тілесних ушкоджень. І хоч повідомлення про підозру таки дійшло до прокуратури, досі залишається невідомим, чи отримала його депутатка.

Проте днями  закрили кримінальне провадження, в якому фігурують депутатки Вінницької міської ради. Отож, колегія задовольнила клопотання адвоката Ганни Давиденко. Вирок першої інстанції скасували та звільнили Ганну Давиденко від кримінальної відповідальності. Чи є це для неї маленькою перемогою – ми запитали.

– Трирічне політичне замовлення проти мене скінчилося. Вінницький апеляційний суд поставив крапку. Надумана кримінальна справа проти мене розвалилася, як би мої опоненти не хотіли мене очорнити. Досі залишається відкритим питання за фактом мого побиття. Бо хочу нагадати, як взагалі виникла ця фейкова справа. Мені як депутату чиновниця Наталія Панчук перешкодила отримати документ на вимогу вінничан, потім вона накинулась на мене і вдарила у грудну клітину, викрала мій телефон, щоб стерти з нього доказ – відео, як вона на мене нападала. Коли мені вдалося вирватись з її кабінету, де мене утримували її підлеглі – співучасники злочину –  першим ділом я побігла забрати у Панчук мій телефон, щоб викликати поліцію. Але мене попередили топ-чиновники міської ради: якщо ти це зробиш – ми тобі влаштуємо… І влаштували. Бо Наталія Панчук раптом написала заяву на мене в поліцію. І справа по її заяві не те що була передана до суду, а й пройшла вже і першу інстанцію, і апеляцію, – каже Ганна Давиденко. – Як би комусь в тій міській раді не хотілося причепити до мене судимість – нічого не вийшло. Мудрі люди кажуть: як не їв часнику – смердіти не буде. Але ж питання залишається відкритим. І допоки міська і обласна прокуратури і міська поліція повністю перебуватимуть під впливом найвищого керівництва Вінниці, – на жаль, риторичним. Чому досі справа по факту мого побиття і перешкоджанню виконання моїх депутатських повноважень депутаткою Наталією Панчук не в суді? Так сам,о як і не в суді десятки кримінальних проваджень, які я порушила проти чиновників Вінницької міської ради. І за фактом незаконної забудови історичного центру Вінниці, руйнування Вінницьких підземель, незаконного виділення безкоштовно своїм людям, серед яких і депутати правлячої у Вінниці більшості, і заступники Вінницького міського голови, земельних ділянок в центрі міста, прийняття незаконних рішень про продаж підвалів багатоповерхівок всупереч рішення Конституційного суду і так далі… Я цей перелік можу продовжувати ще довго. Хочу вірити, що зі зміною губернатора і очільника поліції області – прийдуть зміни і в міську поліцію, і прокуратури – як в обласну, так і в міську. І тоді усі ті справи, які штучно замовчувались і затягувались, нарешті будуть передані до суду і будуть винесені справедливі вироки.

Віталіна Володимирова