Лікарі, які лікували колегу у Вінницькій районній лікарні, кажуть, що смерть настала через ускладнення, бо у жінки був цукровий діабет та новоутворення.

Вона на виклики не виїздила. Однак через тісноту приміщень не мала можливості, як і інші працівники, самоізолюватись. Бо на станції «швидкої» не були створені умови для ізоляції виїзної бригади із працівниками, які не виїздили на виклики. Крім того, кажуть, що захворіла її донька. І тому вона могла інфікуватись або від колег, або від рідних.

Ось як офіційно прокоментував загибель старшої медсестри «швидкої» медичний директор КНП «ТМО «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Станіслав Скоробогач:

– Померла 59-річна старша медична сестра від ускладнень коронавірусної хвороби, у медика була хронічна хвороба — саркоїдоз. Відповідно до посадових обов’язків, старша сестра медична на виклики не виїжджала.

Виходить, що щоденно контактувала з усіма працівниками станції. А отже, заразилась вірусом через те, що співробітників не обстежували кожні 14 днів. Бо ж відомо, що за весь період карантину на станції зробили лише одне дослідження ПЛР, і то на початку червня. Наразі після розголосу медиками та втручання керівництва області працівників «швидкої» почали тестувати.

На запит «33-го каналу» обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомив ось що:

– У філії № 1 за період карантину захворіли 52 працівники. З них лікарів з медицини невідкладних станів — 14 осіб, фельдшерів з медицини невідкладних станів — 18 осіб, старша сестра медична — 1 особа, водіїв автотранспортних засобів — 19 осіб.

Одужав 31 працівник. Продовжують хворіти 20 працівників, з яких: лікарів — 7 осіб, фельдшерів — 9 осіб, водіїв автотранспортних засобів — 4 особи. По всій “швидкій” області, за нашою інформацією, більше 80 шворих.

За запитом інформують, що всі працівники відділення екстреної медичної допомоги № 1 повністю забезпечені ЗІЗ, як медичні працівники, так і водії спеціалізованого санітарного транспорту. Тоді запитання: звідки ж така велика кількість хворих?

Повідомляють, що автомобілі екстреної медичної допомоги знаходяться на певній відстані один від одного. То чому ж персонал «ковідних» бригад запускають на територію лише вночі, а весь інший час люди змушені сидіти в автомобілі, коли на вулиці +30?