Місцеві мешканці вирішили розповісти про наболілу проблему – місцевий спиртзавод, який своєю бардою труїть життя громади.

– Ми просимо Вас, щоб ви змусили «компанію», яка називається Держпідприємство «Тростянецький спиртовий завод», зробити аналіз тієї барди, яку ми з вами на полях нюхали. Всі жителі Тростянця переконані, що то не барда, то продукт хімічної промисловості. Чому не підіймають питання, що там зайшла комерційна структура, яка протягом трьох років виробляла спирт. Можу сказати точно, що у нас вироблявся неоподаткований спирт! Що зберігається в чанах на спиртовому заводі і кому воно належить? Дуже просимо, змусьте керівництво заводу зробити аналіз барди. А також треба розібратися з цією приватною структурою, яка господарює тут, – заявив місцевий житель Іван Романюк.

Після обурення людей Сергій Борзов звернувся до керівника заводу Богдана Білейчука, але той так і не відповів на запитання, натомість став розповідати про створені робочі місця та податки. Його освистали. Під час зустрічі люди просили Сергія Борзова звільнити керівництво заводу та вжити заходів щодо утилізації смердючих відходів. Той відповів, що був на бардо полях і вже готує заяву до концерну Укрспирт, аби дізнатись чи може в таких умовах працювати завод і що зробити для того, аби більше не труїти громаду.

Подробиці читайте у газеті «33-й канал» від 05 серпня 2020 р. та на нашому сайті.

Валентина Лісова