Мешканці ж говорять, що запах з’явився, коли орендар землі вирішив почистити територію та розкопав небезпечні хімічні відходи. І вже місяць мешканці вул. Київської смт Вороновиця дихають забрудненим повітрям.

«І вдень і вночі нічим дихати. В горлі пече. Вагітна дружина не може на вулиці знаходитись. Саме на городі треба працювати, а неможливо, голова крутиться та нудить. І це вже місяць. Невже нікому немає діла, до простих людей?»,- говорить Олександр Сич, мешканець вул. Київської. Тільки після того, як в ситуацію втрутились громадські активісти, мешканців вулиці почули. Сьогодні селищна рада зібрала виїзне засідання.

Те, що на місці колишнього хімскладу неможливо дихати, це нічого не сказати. Виїдає очі, дере в горлі та паморочиться в голові. На землі розкидані пластикові кришки від бочок з гербіцидами, залишки мішків та картонних коробок з-під отрути.

Як бути людям, вирішували представники Державної екологічої інспекції, Держспоживслужби, орендар та представнки селищної ради на чолі із селищним головою – Ковіньком О.Г. Саме, його громада звинувачує у своїх екопроблемах, мовляв, незаконно віддав землю в оренду і не займався утилізацією отрути.

Що вирішили на виїзному засіданні? Чи почули людей? Що робитиме орендар із земельною ділянкою? Подробиці читайте у наступному номері “33-го каналу”.

Фото та відео Олексія Бойко