Коротше – всі 200 маршуток і 312 муніципальних трамваїв, тролейбусів та автобусів зачіпують і завалідують як у Лондоні та решті просунутих міст Європи! Також за проїзд можна буде розрахуватись в автоматах кешкм, але краще «Картклю вінничанина», банківською карткою із чіпом чи додатком у мобільному телефоні…

Цікаво, що оплачувати проїзд не лише готівкою чи електронним квитком, але й безконтактною банківською карткою VISA – така можливість з’явилася у пасажирів житомирського електротранспорту ще 1 рік тому. Це був перший такий досвід в Україні співпраці компанії Visa та міста. Водночас, Вінниця за словами заступника мера міста Владислава Скальського піде далі сусідів.

– Ми вивчили досвід і помилки міста, які в впровадили можливість безконтактної проїзду в усьому наземному комунальному транспорті. Подібне рішення є в місті Лондон, подібне рішення є в трьох містах Чехії, в Житомирі та Терпонолі. Але ми сьогодні підписали відкриту угоду із Віза Україна, яка не має меж і готова до сучасних рішень, інших компаній та останніх ноу-хау в цій галузі. Запевняю, що це рішення на рівні найкращих європейських стандартів. І навіть більше, воно багато в чому перевищує рівень систем, які мають міста в Європі , – розповів заступник мера Вінниці Владислав Скальський.

В свою чергу директор ТОВ Віза Україна  Дмитро Крепак запевнив, що ВТК, весь транспорт і пасажири отримають надсучасний сервіс від компанії Віза, який направлений на забезпечення оплати проїзду без використання готівки. Із банками місто і ВТК домовляться самі, а ВІЗА готує технологічний «майданчик» для впровадження безготівкового розрахунку у Вінниці.

«Ми познайомились на фуд-фесті та все почалось із бутерброда! Приємно бачити палаючі очі та ентузіазм, із яким мерія та Вінницякартсервіс в особі пані Катерини просувають цей транспортний проекту у Вінниця  спільно з компанією VISA. Звісно,  це технологічне рішення е дозволить спростити життя місцевим жителям. , – розповів директор ТОВ Віза Україна  Дмитро Крепак.

– Це проект для всіх вінничан і гостей міста, які у жовтні 2019-го отримають можливість розраховуватися зручним для них способом в усіх 200 маршрутках і 312 вагонах муніципального транспорту будуть валідатори, де  за допомогою проїзного пластикового квитка, чи банківської картки із чіпом чи QR-кодом на вашому мобільному – тут ніяких обмежень не буде. – розпола директор Вінницякартсервіс Катерина Бабіна. – У квітні-червні наступного року проведемо випробування системи і до жовтня маємо її запустити…

Вже відомо, що Візою можна буде розрахуватись у 512 тролейбусах, трамваях., автобусах і маршрутних таксі Вінниці.