У результаті загинули 61-річний чоловік та 49-річна жінка. З різного ступеня важкості травмами доставлено в лікарню їхніх двох онуків.

Як з’ясував наш журналіст, загибле подружжя зі Старої Прилуки Липовецького району. Близько двох років то­му їхній син Руслан Скоркін потрапив у новини. Тоді у Козятині пасажири електропотяга виявили жорстоко побитого хлопчика, якого супроводжували двоє дорослих. Викликали поліцію, аби дитину зняли з потяга та доставили до лікарні. У хлопчика були такі синці та гематоми на обличчі, що він ледве відкривав очі. Діагностували у нього черепно-мозкову трав­му і струс мозку.

Вже наступного дня стало відомо, що за побиття дитини поліція затримала співмешканку батька хлопчика – Людмилу Симон з Козятинщини. Після оприлюднення шокуючих фактів мачуха Іванка навіть пройшла поліграф, і він показав, що саме вона била дитину.

Зрештою, 30 січня 2020 року Козятинський міськрайонний суд оголосив вирок — обвинуваченій жінці призначено покарання у вигляді двох років позбавлення волі. Івана та його молодшу сестричку Іванку взяли на своє виховання бабуся Наталя та її чоловік Володимир. Рідна мама знаходилась у тюрмі.

І ось опікунів не стало, а життя їхніх онуків під загрозою… У дітей численні переломи, травми голови, грудної клітки, ушкодження внутрішніх органів, дівчинка під апаратом ШВЛ, хлопчик у комі. Днями він переніс клінічну смерть, але лікарям вдалося запустити серце.

– Коли сина Руслана і невістку позбавили батьківських прав, Наталя та Володимир стали опікунами онуків. Іванкові 8 років, він відвідував місцеву школу, Іванці – 5 років, вона відвідувала садочок. Подружжя дуже дбало про малечу, ті постійно були чисті, нагодовані, — розповіли нам у сільській раді. — Того дня подружжя із дітьми поверталось з Вінниці, вони часто їздили туди щось купити чи просто прогулятись. Неподалік Приборівки на них вилетів позашляховик.

Старші загинули на місці, ззаду були діти, то їх люди встигли витягнути та передати медикам. Вони у реанімації Вінницької обласної дитячої лікарні. Стан стабільно важкий. Дуже боляче, що діти залишились сиротами знову. У свою чергу, ми відкрили через школу благодійний рахунок, бо є дуже багато охочих допомогти. Кошти підуть на лікування та реабілітацію Івана та Іванки. Загибле подружжя поховали… Представники соціальних служб кажуть, що дітям знайдуть нових опікунів.

Відомо, що за кермом Audi Q7, яка і стала винуватцем аварії, був 44-річний вінничанин Сергій Грищук. Він — керівник вінницької парфумерно-виробничої компанії «Авалон». Чоловік на момент аварії був п’яним, це вже підтвердила поліція.

Днями Вінницький міський суд обрав запобіжний захід Сергію на період досудового розслідування. Чоловік вину визнав, але стверджував, що пив за добу до аварії, тому був тверезим. Просив вибачення і казав, що покриватиме збитки. Суд задовольнив клопотання слідства та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці без права внесення застави. Відкрито кримінальне провадження. Санкція статті передбачає покарання до десяти років позбавлення волі.

Навіть коли стан дітей стабілізується, їх чекає довга реабілітація. Наразі лікування оплачує родина винуватця аварії.

Віталіна Трудько