«Ми сподівались, що нова влада почне працювати на благо своїх виборців. Розраховували, що для новоствореної громади потрібні будуть адмінпрацівники і це дозволить працевлаштувати наших безробітніх дипломованих спеціалістів. Натомість пані Рєзнік підібрала аж 12 чиновників, котрих вигнали з роботи в Крижо­полі, взяла їх у штат, кажуть, не за спасибі.

Жодному місцевому спеціалісту не знайшлося місця в адміністрації ОТГ. Колись народний депутат Володимир Яворівський подарував своїй рідній Теклівці бус. То його забрала голова ОТГ і возить щодня з Крижополя тих своїх «12 апостолів». Звісно, за гроші громади. А пальне списується на вивезення сміття та ремонт доріг, які взагалі не ремонтуються.

Такими були дороги в Городківці після бурякових жнив

А як вивозиться сміття – можна побачити на фото. Біля цих переповнених і перевернутих баків збираються зграї бродячих собак. Вони вже покусали одну жінку, тому люди бояться виносити побутові відходи.

Нас принижує, що голова просто не йде на розмову із громадою та ігнорує всі ініціативи. Коли в країні проходять тарифні майдани, ми теж хотіли б до них приєднатися, але голова заборонила людям протестувати і перекривати дороги. Але ж ми маємо право на висловлення своєї громадянської позиції.

Сусіди кажуть, що вона проти тарифного майдану, бо рідна сестра її невістки працює в газконторі в Томашполі. І, мовляв, у неї можуть бути неприємності. То це тисячі людей повинні переплачувати за газ заради комфорту її родички?

А ще ми знаємо про чотири з половиною мільйони, які були на рахунку Городківської сільської ради і які кудись поділися з приходом нової влади ОТГ. Але Олена Іванівна, здається, і не збирається звітувати перед громадою за ці гроші. Хоча ми й так розуміємо, що на ті зарплати та доплати, які встановила собі та помічникам голова, ніяких міль­йонів не вистачить.

А для чого у приміщенні сільради вирізали батареї та здали на металобрухт? Нарешті, коли вже люди почали закипати через болото, яке в Городківці по дорозі до цукрозаводу позалишали фури, голова зробила вигляд, що це її не стосується. Сказала: якщо вам не подобається, беріть лопати і розчищайте…

Тепер навколо Городківки об’єднали ще 25 сіл. І якщо в адмінцентрі нашої громади така ситуація, то можете собі уявити, що робиться в інших населених пунктах, особливо у невеликих. Приміром, у Теклівці та Савчиному, які уже залишились без дороги після бурякових жнив і без автобуса, який замість селян возить незамінні кадри на роботу з Крижополя».

Ось як прокоментувала ситуацію голова Городківської ТГ Олена Рєзнік:

– При формуванні структури громади в кількості 51 чол. проведений конкурсний відбір. 9 працівників жителів Крижополя — за результатами конкурсу (а не були введені в штат). Решта 41 чол. — жителі Городківської територіальної громади. Бус «Газель», який довгий час знаходився у с.Савчине і не експлуатувався, був відремонтований і використовується для обслуговування жителів громади. При доїзді працівників з Крижополя кошти на пальне не виділяються з місцевого бюджету.

Забезпечити якісний збір і переробку сміття в громаді поки що проблематично з причини відсутності необхідної техніки.

Сміття не вивозять, бродячі собаки кусають людей

Відносно бродячих тварин, то необхідно провадити комплексну роботу, починаючи зі створення притулку. Для цього необхідні значні витрати із бюджету.

Як голова завжди рада спілкуванню з громадою. Проте, згідно з Законом України «Про службу в органах місцевого самоврядування», стаття 12, сільський голова як посадова особа не може організовувати і бути безпосереднім учасником акцій, подібних перекриванню доріг. Сільською радою підготовлено звернення до вищого керівництва з приводу необгрунтованого росту цін на газ та електроенергію. З приводу висловлювань, подібних до: «Сусіди кажуть…. бо рідна сестра її невістки…» — це наклеп.

4,5 млн гривень, які є на рахунку Городківської сільської ради і які «кудись поділися», є в наявності. Звітувати перед громадою про проведену роботу і про використання бюджетних коштів я буду в березні, згідно з Законом України «Про місцеве самоврядування». Зарплати і доплати встановлюються не головою громади, а рішенням сесії, тобто депутатами. Городківська сільська територіальна громада створена шляхом об’єднання 25 населених пунктів. Це, по суті, цілий район.

Наша громада перебуває в процесі формування. Звичайно, виникає ціла низка проблемних питань, які необхідно вирішувати. Ми сподіваємося на підтримку і розуміння людей, а не «диванних» критиків, здатних не до конструктивних розмов, а тільки до необгрунтованих наклепів.

Анатолій Петраченко